Menü

Felejtsd el a begyulladt szőrszálakat és strandolj tökéletesen simán!

  • Dátum: 2014.07.09., 21:43

A nyári hónapokban a szőrtelenítés különösen kényes kérdés, hiszen a nyaralásból senki nem a szúró sörtécskék okozta kellemetlenségekre szeretne visszaemlékezni. Ma már sokféle eljárás létezik a szőrszálak eltüntetésére, melyek között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat, azonban a nagy melegben érdemes felülvizsgálni szőrtelenítési szokásainkat.

Ami év közben bevált, nyáron (ki)visszaüthet!
Egy borotva segítségével gyorsan és fájdalommentesen megszabadulhatunk a bosszantó szőrszálaktól. Ha figyelünk a higiéniára, elvileg nem lehet semmi probléma, azonban nyáron más a helyzet: a lenge ruházat és a szabadidős tevékenységek következtében sokkal inkább kitesszük magunkat a fertőzések veszélyének. A fokozott verejtékezés miatt, vagy egy nyirkos fürdőruhával érintkezve a bőr felső hámrétege fellazul, és a borotválás közben szerzett mikrosérülések, amik az év nagy részében gond nélkül begyógyulnak, ilyenkor könnyen gyulladásba jöhetnek. Az IPL jó megoldás lehet, de így, júniusban kicsit késő elkezdeni a kezelést. Ha szeretnéd kiélvezni a nyár örömeit, akkor kénytelen leszel más megoldás után nézni!

Epilátor : Csak profiknak!
Egy jó epilátor segítségével akár tartós szőrtelenséget is elérhetünk, de ehhez ügyesnek és gyakorlottnak kell lennünk. Ha eddig nem használtál ilyen készüléket, ne a nyaralás előtt kezdj el kísérletezgetni. Kényes területeken, még jó minőségű készülékkel is komoly sérülést okozhatsz magadnak.


Szőrtelenítő krémek
Ezek a készítmények amolyan „kémiai borotváknak” tekinthetők, hiszen jellemzően a bőrfelszínen lévő szőrszálakat roncsolják. Magas vegyi anyag tartalmuk miatt akár komoly gyulladást is okozhatnak a hajlatokban.

Vissza a természetes módszerhez
Ha szőrtelenítésről van szó, a nyár slágere egyértelműen a gyantázás. Nagy Kriszti, az Intimiti gyantaszalonok szakmai vezetője szerint évről évre egyre többen választják ezt a megoldást. „Tökéletes és végleges szőrtelenítési módszer nem létezik” - állítja Kriszti, majd hozzáteszi, hogy a gyantázás sem az. „Én persze elfogult vagyok a gyantával kapcsolatban, de ha az eljárások előnyeit és hátrányait is mérlegre tesszük, nyugodtan mondhatom, nyaralás előtt ez a legmegbízhatóbb szőrtelenítési módszer. Persze, csak akkor, ha felkészült és gyakorlott szakember végzi. Lehetőleg intimkozmetikus” - teszi hozzá mosolyogva. Hogy miért? Lássuk Kriszti érveit:

·         Tartós. A borotvától eltérően hetekig tartó simaságról beszélhetünk. Nincs szúrós borosta, a szálak lágyan, jelentősen megritkulva nőnek vissza.

·         Esztétikus. A gyanta különleges érzetet vált ki mind higiéniás, mind pedig szexuális értelemben. Egyre több férfi is emellett voksol - nem hiába, hiszen egy teljesen más, utánozhatatlan simaságot ad.

·         Remekül időzíthető. Az utazás előtt 1-2 nappal elvégzett kezeléssel akár egy több hetes nyaralást is fesztelenül kiélvezhetsz, mert a bőröd mindvégig sima marad.

·         Természetes és megbízható. Több ezer éves eljárás lévén hosszútávon sem lépnek fel nem kívánt hatások. A gyantát már milliók alkalmazták az idők során, így nyugodtan kimondhatjuk: ez egy bevált és biztonságos módszer, melytől egyáltalán nem kell tartanod, ha szakemberrel végezteted. Ha az Intimitiben gyantáztatsz, nem csupán időt takaríthatsz meg, és nyugodtan pihenhetsz a nyaralás alatt, de az alattomos kórokozókat is elkerülheted.

Forrás, fotó:
Life PR

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.