Menü

Hátunk bánhatja

A legtöbb embert élete során érinti a derék és hátfájás küszködős problémája, pedig némi életmódváltozással sok kellemetlen pillanat elkerülhető lenne. A modern számítástechnikai eszközök veszélyesek.

A derék, a hát és a nyak tipikusan olyan pontjai testünknek, amelyeknek könnyen árthatunk, hiszen ezekre a területekre amúgy is nagy teher hárul.

A fájások tipikus okozója lehet a rossz járás, amit okozhat egy alkalmatlan lábbeli is. A megfelelő egyensúly felborulásában szerepe lehet a túlsúlynak, illetve annak is, ha nem elég erősek a hastáji és a hátizmaink, de a mell és a farizmok állapota is fontos.

Érdekesség, hogy a dohányzókat fokozottan érintheti a probléma, a füstölés miatt a porckorongok kevesebb vérhez jutnak és az erek rugalmassága is csökken. Utóbbi az izomzat nem megfelelő működése miatt is rossz.

Az egyik legnagyobb probléma a helytelen testtartás ülés közben. Nagyon sokan végeznek ülőmunkát és egyre többen töltenek a számítógép előtt sok-sok órát egy nap. Közülük rengetegen használnak nem megfelelő széket, ugyanakkor a laptop, a tablet és a mobiltelefon is káros lehet. Ezeket az eszközöket ugyanis nagyon sokan úgy használják (ülve, fekve, vagy más helyzetben), hogy nyakuk, derekuk és gerincük rossz tartásban van. Mivel ráadásul ilyen helyzetekben rendszerint sok időt töltenek, komoly kockázata alakul ki a kellemetlen derék és hátfájásnak, gerincproblémáknak.

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.