Menü

Nem lehetetlen küldetés a nyelvtanulás

Nemcsak sok diák, hanem rengeteg felnőtt is szenved az idegennyelv tanulással. A legtöbben feladják, mondván, nincs hozzá érzékük, pedig ez senkire sem igaz.

Az idegen nyelv elsajátítása ugyanis nem egyetlen érzék, készség függvénye, hanem egy sok összetevős dolog. Az igaz, hogy valakinek látszólag sokkal könnyebben megy a szövegértés, a kiejtés, vagy a nyelvtan, de ez nem jelenti azt, hogy akinek nem, az nehezebben tanul meg valamilyen nyelven. A kulcs abban rejlik, hogy meg kell találni a megfelelő, egyénre szabott elsajátítási módot és akkor nem maradhat el a siker.

Lehet, hogy úgy érezzük, nem megy a szavak memorizálása, a nyelvtan bonyolult, vagy képtelenek vagyunk helyesen kiejteni az adott szót. Ezt teljesen természetes, és nem lényeges. Arra kell koncentrálni, hogy mi az amiben jók, erősek vagyunk. Ha olyan irányban indulunk el egy nyelv elsajátításának útján, amely jól megy, pozitívak a tapasztalatok, akkor sokkal könnyebben haladhatunk, mintha azt erőltetnénk, ami nem igazán működik, ami nehéz számunkra.

A kitartás mellett tényleg az a lényeg, hogy ráleljünk a számunkra jó módszerre. El kell hinni, hogy képesek vagyunk megtanulni idegen nyelven beszélni, még akkor is, ha elsőre ez lehetetlen küldetésnek tűnik. Érdekesség, ha nagyon belemelegszünk a leckékbe és a fentieket figyelembe véve tervezetten haladunk előre, szinte észrevétlenül jön az eredmény, aminek nagyon lehet örülni.

A nyelvtudás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Egyáltalán nem csak a munkahelyszerzés, előmenetel szempontjából fontos, nyitottabbá, kíváncsibbá, teljesebbé teszi az embert.

Fotó:
pixabay.com

Hennafestés otthon

A hennáról szóló korábbi cikk folytatása. Bepillantást nyerhetünk az otthoni hennafestés folyamatába, és tippeket kaphatunk a tartós minta megalkotásához. Megtudhatjuk, miben más egy afrikai és egy indiai minta…

Kezdődik a henna szezon! Neked volt már?

A hennát itthon, leginkább a tavaszi és nyári fesztiválok testfestékeinek alapanyagaként ismerik. Ennél, azonban sokkal több van ebben a csodás növényben...hogy mik ezek? Mégis, milyen fajtái vannak? Mire van szükségem, ha otthon kevernék henna pasztát? Nézzük!

A helyes cipő kiválasztása, avagy mi alapján válasszunk?

Ha cipőt vásárolunk általában nem a praktikusságot, lábunk védelmét tartjuk szem előtt, hanem a színeket, stílust és a legújabb modelleket. Pedig számos bajunk is származhat belőle. Gondolok itt a láb-, gerinc-, derékfájásra, de, akár fejfájást is okozhat. Mégis, akkor mi alapján válasszunk cipőt?

Legjobb csapatépítő játékok a közösség erősítésére

Az egymással való munka, sokszor ütközik akadályokba, nézeteltérésekbe. Ilyenkor érdemes csapatépítő tréningeket tartani – akár néhány könnyű, de vicces feladat által.

A nők titkos barátja: a szín- és stílustanácsadó

Ki a szín-és stílustanácsadó? Mit csinál? Miben segíthet neked? Valóban szemmel látható a különbség? Mennyibe kerül a szolgáltatás, és mit tartalmaz? Ha eddig nem hallottál róla, most megtudhatod, hogy miért is érdemes felkeresni egy ilyen szakembert!