Menü

Nem lehetetlen küldetés a nyelvtanulás

Nemcsak sok diák, hanem rengeteg felnőtt is szenved az idegennyelv tanulással. A legtöbben feladják, mondván, nincs hozzá érzékük, pedig ez senkire sem igaz.

Az idegen nyelv elsajátítása ugyanis nem egyetlen érzék, készség függvénye, hanem egy sok összetevős dolog. Az igaz, hogy valakinek látszólag sokkal könnyebben megy a szövegértés, a kiejtés, vagy a nyelvtan, de ez nem jelenti azt, hogy akinek nem, az nehezebben tanul meg valamilyen nyelven. A kulcs abban rejlik, hogy meg kell találni a megfelelő, egyénre szabott elsajátítási módot és akkor nem maradhat el a siker.

Lehet, hogy úgy érezzük, nem megy a szavak memorizálása, a nyelvtan bonyolult, vagy képtelenek vagyunk helyesen kiejteni az adott szót. Ezt teljesen természetes, és nem lényeges. Arra kell koncentrálni, hogy mi az amiben jók, erősek vagyunk. Ha olyan irányban indulunk el egy nyelv elsajátításának útján, amely jól megy, pozitívak a tapasztalatok, akkor sokkal könnyebben haladhatunk, mintha azt erőltetnénk, ami nem igazán működik, ami nehéz számunkra.

A kitartás mellett tényleg az a lényeg, hogy ráleljünk a számunkra jó módszerre. El kell hinni, hogy képesek vagyunk megtanulni idegen nyelven beszélni, még akkor is, ha elsőre ez lehetetlen küldetésnek tűnik. Érdekesség, ha nagyon belemelegszünk a leckékbe és a fentieket figyelembe véve tervezetten haladunk előre, szinte észrevétlenül jön az eredmény, aminek nagyon lehet örülni.

A nyelvtudás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Egyáltalán nem csak a munkahelyszerzés, előmenetel szempontjából fontos, nyitottabbá, kíváncsibbá, teljesebbé teszi az embert.

Fotó:
pixabay.com

Idősek étrendje

Dietetikusok egybehangzó véleménye szerint idősödő korban is figyelni kell az életmódra. Ebben a korban is számos élettani változás zajlik a szervezetben, a tápanyag- és vitamindús, helyesen összeállított étrend nagyon fontos.

Fenntartható egészség– életmódváltás tartósan

Az esetek nagy részében csak elkezdjük az életmódváltást, de valahogy mégsem sikerül fenntartani ezt az állapotot.

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

"Hangry"

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy amikor éhes vagy, kicsit ingerlékenyebbé válsz, mint egyébként. Angolul már külön szó is van a jelenségre: "hangry." Azaz, az "angry" (dühös) és a "hungry" (éhes) szavak összevonása. Találó, nem?

Pattanj biciklire nyáron (is)!

Ahogy egyre javul az idő, úgy sűrűsödnek be a kerékpárutak és találkozunk egyre több bringással. De, valójában, miért is éri meg nyeregre ülni?