Menü

Nem lehetetlen küldetés a nyelvtanulás

Nemcsak sok diák, hanem rengeteg felnőtt is szenved az idegennyelv tanulással. A legtöbben feladják, mondván, nincs hozzá érzékük, pedig ez senkire sem igaz.

Az idegen nyelv elsajátítása ugyanis nem egyetlen érzék, készség függvénye, hanem egy sok összetevős dolog. Az igaz, hogy valakinek látszólag sokkal könnyebben megy a szövegértés, a kiejtés, vagy a nyelvtan, de ez nem jelenti azt, hogy akinek nem, az nehezebben tanul meg valamilyen nyelven. A kulcs abban rejlik, hogy meg kell találni a megfelelő, egyénre szabott elsajátítási módot és akkor nem maradhat el a siker.

Lehet, hogy úgy érezzük, nem megy a szavak memorizálása, a nyelvtan bonyolult, vagy képtelenek vagyunk helyesen kiejteni az adott szót. Ezt teljesen természetes, és nem lényeges. Arra kell koncentrálni, hogy mi az amiben jók, erősek vagyunk. Ha olyan irányban indulunk el egy nyelv elsajátításának útján, amely jól megy, pozitívak a tapasztalatok, akkor sokkal könnyebben haladhatunk, mintha azt erőltetnénk, ami nem igazán működik, ami nehéz számunkra.

A kitartás mellett tényleg az a lényeg, hogy ráleljünk a számunkra jó módszerre. El kell hinni, hogy képesek vagyunk megtanulni idegen nyelven beszélni, még akkor is, ha elsőre ez lehetetlen küldetésnek tűnik. Érdekesség, ha nagyon belemelegszünk a leckékbe és a fentieket figyelembe véve tervezetten haladunk előre, szinte észrevétlenül jön az eredmény, aminek nagyon lehet örülni.

A nyelvtudás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Egyáltalán nem csak a munkahelyszerzés, előmenetel szempontjából fontos, nyitottabbá, kíváncsibbá, teljesebbé teszi az embert.

Fotó:
pixabay.com

Az otthon illata-légfrissítés egészségesen, avagy a térparfüm titka

Bár életünk 90%-át zárt terekben töltjük, annak levegőjére nem fordítunk kellő figyelmet. Szellőztetés utáni szintetikus légfrissítő spray-k helyett használjunk egészséges, természetes illatosítókat az aktuális időszaknak megfelelően. Lássuk, hogyan készíthetsz olcsó és egészségtudatos, házi légfrissítőket!

Az egészségfejlesztő – életmód tanácsadásról

Mindenkivel megeshet, hogy úgy érzi, megrekedt az életben és nem tudja, merre is induljon tovább. Ilyenkor érdemes egészségfejlesztő – életmód tanácsadó szakemberhez fordulni. De mit is csinálunk pontosan?

Mitől lesznek sikeresek újévi fogadalmaink?

Holnaptól. Hétfőtől. Januártól. Január elsejétől. Ismerősen hangzik? Vajon hányan fogadjuk meg szilveszter éjjel pezsgővel a kezünkben, hogy jövőre lefogyunk, nem dohányzunk, kevesebb édességet eszünk, elkezdünk sportolni. De most tényleg sikerül! Elhatároztuk, megfogadtuk, koccintottunk rá. De vajon ennyi elég a sikerhez? Egy elhatározás?

Cica a lakásban

Nagy felelősség egy macska örökbefogadása, de ahogy a mondás is tartja "egyetlen szőrmók kiscica is elegendő ahhoz, hogy a lakhelyed otthonná váljon". De mire van szüksége egy benti cicának?

4 apró reggeli szokás, amitől megváltozik az életmódod

Új év, új fogadalmak, új szokások – erre vonatkozóan hoztam néhány csekélységnek tűnő, de annál többet érő reggeli szokást, aminek betartásával sokkal produktívabb és kiegyensúlyozottabb életmódot tudunk kialakítani.