Menü

A magyar fiatalok 48%-a szexelt már fesztiválon

  • Dátum: 2014.08.29., 20:20

A nyári fesztiválok a jobbnál jobb zenei koncertek és fergeteges bulik mellett sokak számára valóságos flörtparadicsomnak számítanak. A Durex kíváncsi volt arra, hogy a magyar fiatalok ilyenkor tényleg könnyebben ismerkednek-e, meddig mennek el egy-egy fesztivál flört alkalmával, és vajon meddig tartanak az ott kötött ismeretségek.

Trendi zenék, laza helyszínek, régi ismerősök és szimpatikus ismeretlenek, helyes fiúk és lányok – ha mindez oldott hangulattal párosul, szinte garantált, hogy lépten-nyomon izgalmas flörtökbe botlik az ember. Ilyenkor még azok is felbátorodnak, akik a hétköznapi életben inkább zárkózottabbak, és csak nehezen lépnek kapcsolatba idegen emberekkel. Ezt a tényt a Durex fesztiválkutatása is alátámasztja, hiszen a magyar válaszadók fele (51%) állította, hogy ilyenkor sokkal felszabadultabb és könnyebben ismerkedik.

A flört „találati arányát” tekintve a válaszadók 66%-a már jött össze valakivel fesztiválon, de csupán 5% az, aki ezt rendszeresen meg is ismétli. Azzal kapcsolatban, hogy a kiszemelt általában ismerős vagy teljesen új partner, 54%-ban változó tendenciát jelöltek meg a résztvevők. A további 46% pedig egyenlően oszlik el azok között, akik többnyire ismerőssel vagy éppen újonnan megismert fesztiválozókkal gabalyodtak össze.

Mivel a fesztiválok nagy részén csak úgy nyüzsögnek a külföldiek, a Durex kíváncsi volt arra is, hogy e tekintetben mik a magyar fiatalok preferenciái. A válaszadók fele (49%) nem tartja igazán fontosnak, hogy milyen nemzetiségű a kiszemelt, számukra inkább az számít, hogy stimmeljen a kémia. A megkérdezettek 5%-a leginkább a külföldi látogatók iránt érdeklődik, míg a fennmaradó rész „a hazait” részesíti előnyben.

A fesztiválos flörtök tartósságát vizsgálva, a kitöltők nagyjából háromnegyede egyetért abban, hogy ezek általában rövid életű kapcsolatok, és mindössze 12%-uk esetében fordult komolyra a viszony. Ezen belül is a férfiak szkeptikusabbak, 48%-uk gondolja a fesztiválon szövődő viszonyokat rövid életűnek, míg a nők csupán 26%-a vélekedik ugyan így. Vannak azonban olyanok is (12%), akik egy ismerőssel kerültek közelebb egymáshoz a bulik közepette, melyből végül tartós kapcsolat kerekedett ki.

Azzal kapcsolatban, hogy ki meddig megy el egy fesztiválos flört során, teljesen megoszlanak a vélemények. Míg 17% pusztán beszélgetésre kapható, addig 31%-nak a csók a határ, 14% a pettingig merészkedik, 38%-nak viszont a szex is beleférhet. Utóbbi kapcsán felmerül a kérdés, hogy ha szexre kerül a sor, akkor bevállalják-e a szerelmesek, hogy a fesztivál helyszínén bújjanak össze. A válaszokból kiderül, hogy igen, hiszen a kitöltők közel felének (48%) volt már szexuális kapcsolata valamely fesztiválon. 28%-nak még nem adódott rá alkalom, de bármikor nyitott lenne egy ilyen kalandra, 24% viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy lefeküdjön bárkivel ilyen helyen.

A Durex kíváncsi volt arra is, hogy a fesztiválozás hevében mennyire viselkednek felelősségteljesen a fiatalok. A többség (96%) úgy tartja, hogy a védekezés fesztiválok alatt is ugyanolyan fontos, mint bármikor máskor. 3% ugyanakkor nem veszi olyan komolyan a védekezést, és adott helyzettől teszi azt függővé – ha van nála óvszer használja azt, ha nem, nem. Még szomorúbb a helyzet a maradék 1% esetében, akik elhanyagolható tényezőként kezelik a védekezést a fesztiválok idején is.

„A nyár során, több fesztiválon is jelen voltunk a Durex Élménydoktorokkal, hogy minél több fiatal figyelmét hívjuk fel a védekezés fontosságára, amiről még a felhőtlen szórakozás közepette sem szabad megfeledkezniük! A három fesztivál során az Élménydoktoraink 14.000 óvszermintát osztottak szét a fesztiválozók között, hogy kellőképp fel legyenek készülve a váratlan helyzetekre is” - mondta Sipeki Vivien, a Durex márkamenedzsere. 

Forrás, fotó:
Well PR

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.