Menü

A MOL Bubi és annak tipikus felhasználói

  • Dátum: 2014.10.28., 19:41

2014. szeptember 8-a óta a közbringarendszer 76 gyűjtőállomáson 1100 jellegzetes színű, almazöld kerékpárral áll a kerékpározni vágyók rendelkezésére télen-nyáron, a nap 24 órájában. Az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyűjtőállomások a pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten találhatók. A hetekig tartó nyilvános próbaüzem után a 2000 tesztelők között készült felmérés alapján elmondhatjuk, hogy 4 jellegzetes csoportja létezik a MOL Bubi használóknak. Mindenki más és más céllal használja a közbringákat, de abban a legtöbb rendszeres MOL Bubizó egyetért, hogy a MOL Bubizás egy életérzés. 

A MOL Bubival sokkal hosszabbnak tűnik az ebédidő! - A dolgozó, aki ügyeit ebédszünetben MOL Bubival intézi és a munkába is Bubival jár (Noémi)

 „Amint elindult a MOL Bubi tesztelése, azonnal jelentkeztem. Azóta minden nap, amikor csak tehetem Bubival járok a munkahelyemre. Sokszor még a tárgyalásokra is a közbringával megyek, mert így nem kell taxira várnom és taxiért fizetnem. Jóval gyorsabban odaérek a megbeszélésekre a belvároson belül, mint ha autóval mennék. Állandó időhiánnyal küszködöm. Mire végzek bent az irodában, már minden zárva, így nem tudom elintézni az ügyeimet hétköznap. Hétvégémet pedig nem szeretem a postán sorbaállással tölteni. Nagyon megörültem a lehetőségnek, hogy ebédidőben MOL Bubira pattanhatok, és pillanatok alatt eljuthatok a legközelebbi ügyfélszolgálati irodába vagy postára, és már be is fizettem a csekkeket. Az oda út bőven belefér a 30 perces díjmentes időkeretbe. Visszafelé pedig egy másik Bubival megyek.”

A fiatal, aki Bubival jár könyvtárba, bulizni (Levente)

„Hihetetlen szabadság érzést ad a Bubi. Most mondjam, hogy a könyvtárba is azzal járok? Jó, volt már rá példa, de legszívesebben esténként a belvárosi éjszakában használom. Minden menő szórakozóhely gyorsan elérhető, és nem kell végre vánszorogni a forgalomban, miközben a haverok már rég túl vannak az első pohár sörön.” 

A sportoló, aki Bubival jár edzésre (Anna)

„Rendszeresen járok konditerembe, de nagyon nehéz parkolni a környékén, tömegközlekedés meg nem áll meg a közelben. Már az első körben jelentkeztem MOL Bubi tesztelőnek, és elsőre rögtön kipróbáltam, mennyi idő alatt érek el az edzőterembe. Azóta is, ha csak tehettem azzal megyek. Az autómat egy könnyen elérhető gyűjtőállomásnál hagyom, és onnan két kerékre váltok. Még úgy is időt nyerek, hogy ha beleszámolom a MOL Bubi gyűjtőállomástól megtett séta utat, arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobban passzol a sportos életmódhoz.”

A sajátbringás, aki esetenként mégis a Bubit választja (eső, este, saját meghibásodik) (Botond)

„Gyakran megfordul a fejemben, hogy nem merem otthagyni bárhol a saját bringámat, mert félek, hogy ellopják. Ilyenkor kifejezetten örülök, hogy mehetek MOL Bubival. Szerencsére rengeteg helyen van dokkoló a városban, így könnyen meg tudom oldani, hogy inkább a Bubit válasszam. Akkor is szívesebben megyek Bubival, mikor szakad az eső, mert így nem az enyém ázik. Ráadásul legutóbb pont az eső után kellett szervizbe vinnem a bringám. Abban a pár napban is jól jött a MOL Bubi kártyám!”

Forrás, fotó:
eurolex.hu

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.