Menü

A karácsonyi kívánságlistákat még mindig a mobilkészülékek vezetik

  • Dátum: 2014.12.17., 13:54

A karácsonyi készülődés során tízből csupán egy ember készül tudatosan, és vásárolja meg ajándékait már jóval az ünnepek előtt. A Samsung Facebook oldalának rajongói körében készített felmérés szerint Magyarországon az év legfontosabb ünnepe még mindig a hagyományok és a tradicionális értékek megőrzéséről szól: a karácsonyról szinte mindenkinek a család és a szeretet jut elsőként eszébe. Az ajándékozás a költségek és a stressz miatt csak a dobogó utolsó fokára kerül, így nem csoda, hogy az emberek kétharmada az utolsó pillanatban, a karácsonyi forgatagban szerzi be az ajándékokat.

A karácsonyi készülődés önmagában is izgalmas időszak, de nem feltétlenül azért, mert sütünk-főzünk, hanem azért is mert ekkor sokkal több időt szentelünk szeretteinknek, próbáljuk kipuhatolni, kinek mi a szíve vágya, mivel lephetnénk meg. Azonban sokaknak nyűg, sőt költséges az ajándékok és egyéb kellékek beszerzése, amit az utolsó pillanatokig halogatnak. A Samsung felmérése szerint a megkérdezettek ilyenkor egy szűk körnek, átlagosan 7 embernek vásárolnak, összesen 20-50 ezer forint közötti összértékben, ami jelentősen megterheli a családi kasszát. Minden harmadik ember azonban még ennél is kevesebbet, 20 ezer forint alatt költ az ajándékokra, és a kézzel készített ajándékok sem mentek még ki teljesen a divatból.

A Samsung felmérése arra is rámutat, hogy minden évben a legközelebbi hozzátartozónk, (párunk, szüleink) megfelelő ajándékának kiválasztása okozza a legnagyobb fejtörést. Ugyanakkor a többség végül mindennek örül. A felmérés szerint idén a mobilkészülékek – legyen az okostelefon vagy táblagép – számítanak az abszolút kedvencnek, majd a szórakoztató elektronikai készülékek következnek a kívánságlistákon, a legkevésbé pedig a különböző édességekre, italokra vágyunk.

„A mobilkészülék évek óta karácsonyi slágertermék – akárcsak a TV vagy általában a műszaki cikkek –, hiszen e téren a választék évről évre bővül, így mindig kapható egy újabb vagy “jobb” készülék, mint ami éppen a birtokunkban van‟ – magyarázza az eredményeket Törökné Nagy Monika, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője. „A toplistáról persze nem maradhatnak le a háztartási gépek sem, hiszen egy ilyen ajándéknak az egész család örül. A Samsung okos készülékeinek köszönhetően pedig még időt is spórolhatunk otthon, amit aztán szeretteinkkel tölthetünk.‟

A felmérésből szintén kiderül, hogy a családok több mint fele (55%) közösen szerzi be az ajándékokat, míg 45%-uk esetében egy-egy családtag felelős az ajándékvásárlásért, ők nem egyszer a saját ajándékukról is maguk gondoskodnak. Az online vásárlás térnyerése pedig évről évre töretlen, azonban karácsony előtt a többség még mindig a hagyományos, bolti vásárlás mellett dönt.

TOP 5 karácsonyi ajándék

1. Mobilkészülék (okostelefon, táblagép stb.)

2. Szórakoztató elektronika (TV, hangszóró stb.)

3. Ruha, táska

4. Háztartási készülék

5. Ékszer, óra, kiegészítő

Forrás,fotó:
eurolex

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.