Menü

Kötelező a buli Szilveszterkor?

Hamarosan búcsúztatjuk az óévet, az emberek pedig tanakodnak, hogyan töltsék az év utolsó, és az újév első napját. Néha viszont fárasztó tud lenni a kötelező bulizás, és a világraszóló party elvárásának gondolata. Töltse rendhagyóan a Szilvesztert!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak azért mennek bulizni, ünnepelni Szilveszterkor, hogy mégse otthon üljenek akkor, amikor mindenhol tűzijátékok durrognak. A „kötelező” buli aztán kisebbfajta szomorúságba torkollik, mert túlzott elvárásokkal közelítettek az esemény felé – jól tudjuk, hogy a váratlan, spontán partyk a legjobbak. Merjünk tehát változtatni, és valami rendhagyó dologgal zárni a mögöttünk álló 365 napot. A hagyomány szerint amilyen az újév első napja, olyan lesz az egész évünk, legyen hát akkor különleges ez az év! Adunk néhány inspiráló ötletet, hogy mivel teheti különlegesebbé a Szilvesztert.

  • Téli szabadtéri buli: Elő a szőrmés kabátokkal és fűthető talpbetétekkel! Rendezzen télen is szabadtéri bulit, üljék körül a tüzet – mennyivel izgalmasabb így koccintani! Főzhetnek-süthetnek az udvaron ilyenkor is. Ezután bevonulni társasjátékozni a meleg szobába pedig sokkal nagyobb élmény: jöhet a kezek-lábak felmelegítése, vagy a gyertyafény.
  • Ha már kicsit nagyobb a gyermeke, akkor nem muszáj vele otthon ülni (igaz, korábban sem muszáj…), találjon ki neki valamilyen érdekes éjszakai programot! A gyerekek nagyon tudják értékelni, ha végre fennmaradhatnak, ameddig csak szeretnének, és ez jobban is megy nekik, ha valami izgalmas történik éjszaka. Jöhet a petróleumlámpás várrom-látogatás, vagy a zseblámpás erdőjárás!
  • Az otthoni szilvesztert is különlegessé lehet tenni a gyerekeknek: építsen nekik bunkert, vagy labirintust szivacsok, párnák, plédek és fotelek segítségével. Rejtsen el nekik apró „szerencsehozó” tárgyakat a lakás pontjain, amit izgatottan keresgélhetnek, vagy tartsanak tematikus estét beöltözéssel és hangulathoz illő éjszakai vacsorával. Sokkal viccesebb és érdekesebb, mint a tévében látható paródiák!
  • Művészéjszaka! Terítsenek le egy hatalmas lepedőt, papírt, vagy vásznat a szoba közepére, amire az egész család közösen és szabadon alkothat. Kézzel-lábbal, festékkel és zsírkrétával. Közben hallgassanak különleges és inspiráló zeneszámokat, és egyenek színes, vidám ételeket. Néhanapján nem bűn egy kis természetes ételfestéket használni például a szivárványszínű torta összeállításához.
  • Extra kényeztetés: Ha egész évben rohan, stresszes a munkája, és csak most tud szabadságon lenni, akkor ne erőltesse magára, hogy még ezen a napon is rohannia kell valahová, és sokáig ébren lennie! Direkt különleges lehet olyankor ágyban maradni, amikor mindenki más ezzel ellentétesen cselekszik. Jöhet a végeláthatatlan aromafürdő és ágyban olvasás! Miért is ne?  

Fotó:
pixabay.com

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.