Menü

Nem tesz jót a túl meleg

A téli fűtési szezon olyan veszélyeket rejt szervezetünk számára, amelyekre nem is gondolnánk. A lényeg, óvatosan tekergessük a radiátort, ha nem muszáj, ne csináljunk „szaunát”.

Az ember nincs „beállítva” arra a száraz melegre, amely sok lakást és házat jellemez a téli időszakban. Megszoktuk, hogy hideg időben a legfontosabb a benti meleg, ami igaz, de emellett más dolgokra is oda kell figyelni. Szervezetünket károsan érintheti az, ha indokolatlanul melegre állítjuk a fűtést. És nem kell 30 Celsius fokokra gondolni, ebből a szempontból a 23-24 Celsius fok is soknak számít.

A túl nagy hőmérséklet különbség nem tesz jót, a benti „hőség” a kinti hideg után túlságosan leterhelheti a szervezetet. Feleslegesen, mert amúgy nincs is szükségünk rá. A száraz, párátlan meleg a bőrnek is káros, arcunk ráncosodhat, ajkaink cserepesedhetnek. A szemet szintén megviselheti ez az állapot, főleg azoknál, akik egyébként is hajlamosak a szemszárazságra, szemégésre.

Figyelembe vehetjük azt, hogy az alváshoz nincs szükség olyan magas hőmérsékletre, mint a napközbeni élethez, nyugodtan alacsonyabb fokozatra állíthatjuk a fűtést. A rendszeres szellőztetés szintén nagyon fontos.

Ha azt gondoljuk, hogy 20-21 Celsius fokban nem bírnánk ki, fáznánk, nyugodtan tegyünk egy próbát, ha kitartóak vagyunk, rá fogunk jönni, hogy csak megszokás kérdése az egész.

Fotó:
pixabay.com

Nem olvasunk (eleget)

Mit olvastál utoljára és mikor? Irány a könyvtár!

Tippek egészséges életmódváltáshoz

Szeretnél változtatni az életmódodon, de azt sem tudod, hol kezdd el? Ezért inkább bele sem vágsz, csak mindig halogatod? Pedig szó sincs róla, hogy a dolog hatalmas erőfeszítést kívánna! A következő tanácsok hasznosak lehetnek számodra egy boldogságban gazdag élet kiteljesedéséhez.

Ünnepek utáni depresszió

Talán hónapokkal, hetekkel előtte lázban égünk, készülődünk rá. Amilyen csillogóak az ünnepek, sokaknál olyan szürkék az utánuk következő hétköznapok. De mi az oka ennek az érzésnek, miért érezzük magunkat rosszabbul karácsony és szilveszter után?

Újévi könnyű falatok

A hagyományos, magyaros ünnepi menük bizony nem szűkölködnek kalóriával, nem csoda, ha a január elsejét bizonyos fogadalmakkal kezdjük. Fogyókúra helyett én azonban ésszerű diétát és kímélő ételeket készítsünk!

Öt hasznos baba-mama applikáció a fittség jegyében – vajon segítenek?

A telefonok ma már szinte hozzánőttek a kezünkhöz. Ha nincs is folyamatosan a markunkban a kis eszköz, de biztosan ott van a közelünkben. Telefonunkat szomorú vagy sem, a világért se hagynánk otthon – főleg nem egy sűrű, programokkal teli napon. Ezen gondolkodtunk éppen, mikor összegyűjtöttünk öt applikációt, ami nagyban segítheti egy friss kismama, vagy egy elfoglalt nagycsaládos édesanya életét, ha épp ideje sincs elmenni bármerre otthonról, de mégis szeretne odafigyelni magára.