Menü

7 jó érv a zuhanyozás mellett

  • Dátum: 2015.03.16., 13:20

Bár apró részletnek tűnik a napi rutin során, de nem mindegy, hogy esténként egy kellemes, langyos zuhanyt, vagy egy hosszú, forró fürdőt veszünk.  Kutatások alapján ugyanis sokkal jobban járunk, ha a zuhanyt választjuk. A zuhanyhoz pedig nem mindegy, hogy milyen tusfürdőt használunk. Kényeztető növényi olajak szinte házi wellness-élményként hathatnak ránk, és ez bármilyen évszakban, napszakban változatosan élvezhető a hétféle Weleda-tusfürdő segítségével.

Ma már furcsállva olvassuk, hogy hazánkban sokáig a heti egyszeri mosakodás volt szokásban, télen pedig a megfázástól tartva előfordult, hogy hónapokig nem fürödtek az emberek. Az ötvenes évekig hajat is csak több hetente mostak, testápoló híján a kiszáradt bőrt disznózsírral kenegették, a szappant is zsírból, házilag főzték. Napjainkban pedig néha a másik végletbe esünk: hajlamosak vagyunk túlságosan is sokszor fürdeni, mely szokás kialakulása nagyban hozzájárult néhány bőrbetegség kialakulásához. A napi tisztálkodást tehát érdemes jól és tudatosan csinálni.

Vannak, akik a hosszan elnyúló, relaxáló, kádban való fürdés hívei, mások pedig a napi egyszeri, gyors zuhanyt részesítik előnyben. Akik túl sokáig áztatják magukat egy kádnyi vízben, azoknak szövetei elernyednek és könnyebben kiszáradhat a bőrük is. A zuhanyozás viszont felpezsdíti a vérkeringést, melytől a bőr üdébb és feszesebb lesz. Folyó vízzel könnyedén eltávolíthatjuk a napközben ránk rakódott porréteget úgy, hogy a jótékony vízsugárnak köszönhetően a nem kívánt piszok szinte azonnal eltűnik a lefolyóban. Természetesen az sem mindegy, hogy a tisztálkodásunkhoz megfelelő minőségű szappanokat és tusfürdőket használjunk, hogy ezekkel is óvjuk bőrünket. Ma már szerencsére remek készítmények közül válogathatunk, melyek használata igazi wellness-élményt nyújt használóinak otthoni körülmények között is.

A jó tusfürdő olyan, mint a bőrünk, tehát enyhén lúgos kémhatású, ennek köszönhetően pedig nem irritálja a bőrt és nem kezdi el lebontani a testünket körülvevő savköpenyt, amely hozzátartozik a bőrünk természetes védekezőképességéhez. A tusfürdőkben lévő természetes összetevők használatával pedig elősegíthetjük testünk gyógyulási folyamatait és az egészségünkhöz nélkülözhetetlen, teljes körű támogatást. A Weleda például létrehozta a világ első biodinamikus kertészetét, hogy megtermeljék azokat a gyógynövényeket, amikre ehhez szükségük volt. A cég nem véletlenül kapta tehát nevét, hiszen Weleda, a kelták szerint a bölcsesség és a gyógyítás istennője volt.

Érdemes minél több gyógynövénnyel és olajjal kiegészített tusfürdővel kísérletezni, hogy mindenki megtalálja a saját bőrének és ízlésének leginkább megfelelőt. A Weleda termékeivel a kísérleti fázist gyorsan át is ugorhatjuk, hiszen válasszuk bármelyiket is, a citrusosat, a gránátalmásat, a homoktövisest, a levendulásat, a ligetszépét, a vadrózsásat, vagy a kifejezetten férfiak számára kialakított energetizáló változatot, semmiképp nem dönthetünk rosszul. A biotermesztésből származó narancs és citrom illata frissességet és mediterrán könnyedséget áraszt, az értékes növényi olajok, mint a gránátalmamag olaj, a makadám dióolaj és a szezámolaj gyengéden ápolják bőrt. A tiszta homoktövis- és finom szezámolaj megőrzik a bőr természetes nedvességtartalmát, a valódi levendula illóolaj harmonikus illata pedig megnyugtató impulzusokat áraszt, ezáltal gyengéden ellazítja a testet és a lelket.

Már meg is jött a kedvünk egy frissítő zuhanyzáshoz! 

Forrás, fotó:
Arterego

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.