Menü

A főtt tojás imádata

Húsvét környékén gyakran járunk úgy, hogy lelkesen elkészítjük a sok szép főtt tojást, majd nem tudunk vele mit kezdeni. Pedig a főtt tojás isteni eledel, nagyon egészséges és sokféleképpen felhasználható. Összegyűjtöttük a kedvenc felhasználási javaslatainkat.

A főtt tojás rendkívül egészséges, mivel kiváló fehérjeforrás, alacsony a glikémiás indexe és a szénhidráttartalma. Cukorbetegek, fogyókúrázók is előszeretettel fogyaszthatják, sőt létezik olyan diéta is, amely direkt a főtt tojásra épít. Ezt azért önmagában nem javasolnánk, mert fontos a változatos étkezés, és nem érdemes egyetlen ételre építeni a fogyókúránkat. Viszont a húsvéti időszakban a legtöbb háznál sok főtt tojás marad. Használjuk ezt fel különféle változatos módokon.

  • Készítsünk belőle skót tojást! Az eredeti nevén scotch egg egy egésztojásból készült fasírt. A főtt tojás köré darált húst nyomkodnak, majd ezt bepanírozzák és kisütik. Tudnak valamit a skótok, mert ez az étel fantasztikus! Ráadásul húsmentes módon, szójából, vagy humuszból is elkészíthető.
  • Megbolondított tojáskrémet készíthetünk, ha a főtt tojást felaprítjuk, és dijoni mustárral, kurkumával, curryvel, valamint medvehagymával, és egyéb ízlés szerinti fűszerekkel keverjük össze.

  • Hamis kaszinótojáshoz minél több főtt tojás szükséges: vágjuk félbe, vegyük ki a sárgáját, keverjük össze petrezselyemmel és snidlinggel, vagy egyéb ízlés szerinti zöldfűszerekkel, és tegyük vissza a tojásfehérjébe az így összekevert tojássárgáját. Majonézes salátalevelekkel borítsunk be egy jénai tálat, és ebbe helyezzük lefelé fordítva a megtöltött főtt tojásokat. Öntsünk még rá majonézes szószt, tehetünk hozzá paradicsomot, valamint bolondítsuk meg piros arannyal.
  • Használjuk szendvics töltelékként! Tojásszeletelővel felszelve könnyedén tehetjük a szendvicsbe szalámi helyett, vagy mellé is. A friss, hazai zöldségekkel kiváló ízkombinációt nyújt.
  • Készítsünk főtt tojásos gratint kerámia tálban, póréhagymás alappal. Kiadós és finom ebéd.

Fotó:
pixabay.com 

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!