Menü

Kardió, vagy erősítés? Mindkettő!

Égető, fontos probléma a megfelelő edzésmódszer kiválasztása. Már csak azért is, mert ez meghatározhatja kitartásunkat.

A megfelelő sportág, mozgás, módszer, program fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Igazából ez a legfontosabb dolog közvetlenül azután, hogy az elhatározás megszületett és akarattal is párosult. Tehát, ha eldöntöttük, hogy sportolásra adjuk a fejünket, mindenképpen komolyan kezdjünk el azon gondolkodni, hogyan fogjuk ezt pontosan tenni.

Itt mindenképpen érdemes kikérni egy hozzáértő, tapasztalt ember véleményét, de saját magunkra is szükségünk lesz. Azaz, tudnunk kell, mi a célunk (fogyás, szinten tartás, erősödés, jobb közérzet?), honnan hová tartunk, mennyi időt akarunk és tudunk a mozgásra fordítani, mi az, ami közelebb áll hozzánk.

Például, ha elkezdünk futni, mindjárt több problémával is szembesülhetünk. Lehet, hogy túl sokat vállalunk és gyorsan elmegy a kedvünk, vagy éppen túl keveset és akkor úgy érezzük, ez nem ér semmit. Fontos a motiváció szinten tartása és ez fokozatos teljesítménynöveléssel elérhető.

Lehet, azt gondoljuk, hogy „gyúrás” nagyon távol áll tőlünk, de ha egy jó program keretében konditermi gyakorlatokkal kombináljuk a futást, vagy a kerékpározást, hamar megváltozhat a véleményünk.

A kardió és az erősítésből álló edzések ötvözése egészségügyileg is hatékony és ajánlott. Nagyon fontos emellett, hogy tetszés szerint kombinálható, súlyozható, így segít fenntartani a figyelmet és motivációt, ezen keresztül pedig a kedvet. Ha jól érezzük magunkat, nem fogjuk abbahagyni. Mindkettő fontos cél.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.