Menü

Így védekezzünk a fertőzések ellen!

Mire kell a legjobban odafigyelni ahhoz, hogy nyári strandolás és/vagy étkezés után ne a betegágyban, ne adjisten a kórházban végezzük? Három kulcsszó: tisztaság, odafigyelés, bizalom.

Az egyik legfontosabb tanács: ne együnk/igyunk olyan helyen, amelynek tisztasága megkérdőjelezhető. Persze ezt nem mindig könnyű eldönteni, de ahol felmerül a kérdés, ott már meg is van a válasz. A látszólag kétes tisztaságú vendéglátóhelyek mindenképpen kerülendők. Semmiképpen se adjuk olcsón a bizalmunkat! Az extrém melegben tojás és/vagy tejtermékekből készült termékek veszélyt jelenhetnek.

Természetesen a tisztasági követelmények saját magunkra is alkalmazandóak. A különböző ételfertőzések alapja a megfelelő minőségű alapanyagok hiánya mellett az, hogy bizonyos esetekben túl sokáig tároljuk az adott ételt. Tojásos ételek esetében például különösen oda kell figyelni arra, hogy hosszú ideig ne tartsuk el őket, főleg hűtés nélkül ne.

A hús és különböző tejtermékek esetében szintén érdemes odafigyelni. Előbbieknél kritikus lehet a darált hús, amely nagyon érzékeny, de a színhúst is alaposan meg kell mosni.

A hivatalos strandok vízminősége folyamatosan ellenőrizve van, ettől függetlenül a saját magunk óvintézkedéseiről sem kell megfeledkezni. Mindenképpen ajánlott a papucs használata a közösségi helyeken, úgy mint medencék partján, tusolóknál, öltözők, wc-k környékén. A gyerekeknél oda kell figyelni arra, hogy ne igyanak a vízből, s csak olyan helyen fürödjenek, amelynek megfelelő a vízminősége.

Fotó:
Pixabay.com 

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.