Menü

Így védekezzünk a fertőzések ellen!

Mire kell a legjobban odafigyelni ahhoz, hogy nyári strandolás és/vagy étkezés után ne a betegágyban, ne adjisten a kórházban végezzük? Három kulcsszó: tisztaság, odafigyelés, bizalom.

Az egyik legfontosabb tanács: ne együnk/igyunk olyan helyen, amelynek tisztasága megkérdőjelezhető. Persze ezt nem mindig könnyű eldönteni, de ahol felmerül a kérdés, ott már meg is van a válasz. A látszólag kétes tisztaságú vendéglátóhelyek mindenképpen kerülendők. Semmiképpen se adjuk olcsón a bizalmunkat! Az extrém melegben tojás és/vagy tejtermékekből készült termékek veszélyt jelenhetnek.

Természetesen a tisztasági követelmények saját magunkra is alkalmazandóak. A különböző ételfertőzések alapja a megfelelő minőségű alapanyagok hiánya mellett az, hogy bizonyos esetekben túl sokáig tároljuk az adott ételt. Tojásos ételek esetében például különösen oda kell figyelni arra, hogy hosszú ideig ne tartsuk el őket, főleg hűtés nélkül ne.

A hús és különböző tejtermékek esetében szintén érdemes odafigyelni. Előbbieknél kritikus lehet a darált hús, amely nagyon érzékeny, de a színhúst is alaposan meg kell mosni.

A hivatalos strandok vízminősége folyamatosan ellenőrizve van, ettől függetlenül a saját magunk óvintézkedéseiről sem kell megfeledkezni. Mindenképpen ajánlott a papucs használata a közösségi helyeken, úgy mint medencék partján, tusolóknál, öltözők, wc-k környékén. A gyerekeknél oda kell figyelni arra, hogy ne igyanak a vízből, s csak olyan helyen fürödjenek, amelynek megfelelő a vízminősége.

Fotó:
Pixabay.com 

Néhány hiba, amit elkövetünk szépségápolásnál

Számtalan médiumban hallani-látni-olvasni arról, hogyan ápoljuk bőrünket, hajunkat, milyen kencéket, kozmetikumokat kenjünk magunkra, hogy sminkeljünk. De ritkán esik szó azokról a mindennapi szépségápolási szokásainkról, amelyek –valójában- káros hatással vannak ránk. Nézzünk néhány hibát, amit ilyenkor elkövethetünk.

Két ízletes étel zsenge zöldbabból

Ha van a kertedben zöldbab, vagy nincs, de szereted, akkor ideje, hogy pár új receptet is kipróbálj. Szerencsére rengeteg módon fel lehet használni, így a kreativitásodat most a konyhában is kiélheted.Recept tippek következnek...

...meg a kakaósat, a fahéjasat, a lekvárosat....

Édesen és sósan is fogyasztjuk. Számtalan verziója létezik. Elkészítése országonként más és más. A legkedveltebb töltelékek a kakaó, fahéj, túró, mák, különböző pudingok. Sós változata közül ismert: a hortobágyi húsos palacsinta, de gombával, és más zöldségekkel megtöltve is elkészíthető. Gyerekkorodban melyik volt a kedvenced?

Nyári túlélőcsomag, melyet érdemes mindig magunkkal vinni

A víz és a naptej, csak az alapkellék a táskába. Mit vigyünk még, ami akár életmentő is lehet?

Minden, ami a sírással kapcsolatos

Minden ember életében van olyan pillanat, amikor elérzékenyül és könnycseppek jelenek meg a szemében. A nevetés és a sírás szinte édes testvérek, és mind a kettő valamilyen hatással van az őket átélő személyre. Most vegyük sorra, hogy mit tesz velünk a sírás folyamata.