Menü

A szilva egészséges és sokoldalú

  • Dátum: 2015.09.09., 12:40

Javában tart a szilvaszezon. Aki még nem fedezte fel magának kellőképp ezt a gyümölcsöt, jobb, ha figyelmesen elolvassa ezt a cikket!

A szilva kitűnő alany arra, hogy segítségével átkössük a nyári és őszi gyümölcsfogyasztásunkat, sőt megfelelő eljárásokkal a téli hónapokban is jó szolgálatot tehet. Nemcsak azért, mert egészséges, hanem azért is, mert rengetegféleképpen elkészíthető és fogyasztható.

A szilva amellett, hogy finom és lédús, kalóriaszegény is, ráadásul bővelkedik vitaminokban (például C, A, B és K vitaminban) és ásványi anyagokban, valamint antioxidánsokban. Kitűnő választás nyersen, hiszen remekül ki lehet vele egészíteni a napi étkezéseket, értékes, egészséges tápanyagbevitellel bővítve a menüt.

Na, de a szilva jelentős részt nem arról híres, hogy milyen jó nyersen, hanem elsősorban egyéb fogyasztási módjain keresztül szerettette meg magát az emberiséggel. Íz és színvilága remekül alkalmazható különböző ételek elkészítésénél, nem beszélve a híres szilvalekvárról, amelyet szinte mindenki ismer.

A szilvabefőtt kiváló kiegészítője a húsételeknek, de ott van a a kompót is, amely önállóan is megállja a helyét. A szilvalekváros palacsinta mellett a szilvás gombóc is közkedvelt étek, nemcsak a fiatalok kedvence.

Az aszalt szilvát és természetesen a pálinkát sem szabad kihagyni a felsorolásból, látszik, hogy a szilva egy igencsak sokoldalú növény. Ezt egyre többen tudják és meg is becsülik a termést.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!