Menü

Megújulás, nemcsak tavasszal

A megújulás fontosságát lépten-nyomon hangsúlyozzák, nemcsak a párkapcsolatban, de az élet más területein is érdemes kilépni az állóvízből, és fejlődni. A kiégés igen intenzív módon ront az életminőségen, ezáltal komoly akadálya a boldogságnak.

De hogyan lehet kilépni a mókuskerékből? Hogyan lehet megújulni napi 9-10 órás munkavégzés közepette? Kész receptet erre sem vehetünk, de egy bizonyos, a megújulásba vetett idő és energia kamatostól megtérül.

Ha rendkívüli módon csömörünk van a munkánktól, akkor a változtatás mind lelki mind fizikai szempontból esedékes. De ha nem lehetséges a munkahelyváltás, akkor is szert tehetünk újabb motivációs forrásokra, melyek pozitív hatással lehetnek munkánkra is.

Ha a megújulást csak a munkára vonatkoztatva képzeljük el, akkor ne csak a vertikális, hanem a horizontális fejlődési lehetőségeket is vegyük számba. Nemcsak úgy fejlődhetünk, ha a ranglétrán jutunk feljebb, hanem például úgy is, hogy egyéb szakterületeket is megismerünk, kipróbálunk.

Tipikus útja a megújulásnak valamilyen új hobbi megtalálása, követése. És persze a sport mindig képes arra, hogy motiváljon, energizáljon minket. Hazánkban sajnos nincs kultúrája, de az önkéntes munkavégzés rendkívül fontos lenne nemcsak társadalmilag, hanem az egyén szintjén is. Lehetőséget ad arra, hogy a munkáktól akár egészen eltérő területen is kipróbálhassuk magunkat, a szolgálat pedig önmagában is pozitív energiákat mozgósít.

Sokan azonban hiába vágynak arra, hogy kiszálljanak a mókuskerékből, mert fogva tartja őket az az állapot, hogy nincs idő és energia változtatásra, a megújulásra. Igen, egész napos munka után fáradtan nehéz arra gondolni, hogy valamilyen új tevékenységet iktassunk be még a szoros napi programunkba. Pedig pont attól kapnánk plusz energiát, ha belevágnánk valami újba. Nem feltétlenül van szükség radikális változtatásra, csak legyünk nyitottabbak az új impulzusok felé!

Reklámok, és azok veszélyei – legyünk tudatosak!

A reklámok önmagukban nem veszélyesek. De ha általuk átalakítjuk a saját gondolkodásunkat, az már sokkal veszélyesebb. Nem azért, mert egyszer rossz döntést hozunk, hanem mert a cselekedeteink mechanizmusa a fejünkben megmarad, és mi sokszor fogjuk ugyanazt a hibát elkövetni. Legyünk tudatosak és kritikusak!

Az alkoholmentes élet titka

Az alkoholfogyasztás kultúránként változó van, ahol bárhol lehet inni, és a mennyiség miatt is elnézőbbek, máshol meg egyszerűen tilos. Tudjuk, hogy káros a szervezetre, a testünkre és a lelkünkre is, mégis hajlamosak vagyunk mértéktelenül is fogyasztani. Aztán jön a macskajaj, a megbánás– és a következő alkalom. De vajon mi történne velünk, az egészségünkkel, ha többé nem néznénk a pohár aljára?

A nemet mondás gyümölcse

Akaratunk érvényesítése azért fontos, mert a boldogságunk abban az útban rejlik, amit bejárunk életünk során. Vannak balra, jobbra kanyarok, stop táblák, amelyek döntések sorozatát jelentik számunkra. Minden embernek van egy itt és mostja, ehhez a belső hangokra való figyelés elengedhetetlen szerepet játszik. Ha mindig a külvilágnak akarunk megfelelni, nem engedjük önmagunkat érvényesíteni, akkor falakba ütközünk. Az elkövetkezendőkben számos tippet kaphatsz arra, hogyan erősítsd magad és ezáltal a jövőben könnyebben tudj nemet mondani.

Így viselkedj edzőteremben!

Kaptál edzéstervet, vettél edzőruházatot, van időd, kialakítottál egyfajta napirendet, esetleg társaságod is lett, - pár barátod vagy barátnőd, aki elkísér-, minden adott egy kiadós edzéshez, figyelsz a megfelelő étrendre, minden megvan! Vagy mégsem?

"Azért, mert" avagy a téli kifogások

Télen hideg van. És sötét. Reggel 5 órakor még, este 5 órakor pedig már sötét van. Az utak csúszósak, latyakosak. Élénk, hideg szél fúj. Vagy esik. Fázunk. Ázunk. Kedvetlenek vagyunk. Télen kevesen vágnak bele az életmódváltásba. Vajon miért?