Menü

Mi kerüljön a szendvicsbe?

Kenyér, vaj, felvágott... Unod a banánt szendvicsedet? Ha a te is uzsonnát készítesz a gyereknek az iskolához, vagy egyszerűen csak szendvicsrajongó vagy, mint a Jóbarátok Joey-ja, esetleg szeretnéd feldobni a reggeli vagy tízórai étkezéseidet, akkor íme néhány szuper szendvicsötlet!

Variálj sajttal!

Próbáld ki a piacon, vagy bio- és házi termékeket árusító boltokban kapható finom tehén- és kecskesajtokat a szendvicseidhez! Ha fűszeres, vagy füstölt sajtot teszel bele, akkor a változatosság kedvéért kihagyhatod a húsféléket is. Meglátod, teljesen más ízvilágban lesz részed! Szintén kellemes, ha reszelt sajtot pakolsz a szendvicsbe. Nehéz megmagyarázni, de egyszerűen más ízvilágot és hangulatot kölcsönöz a majszolnivalónknak.

Gyári helyett házi szendvicskrémek

A vajjal kent kenyerek elég unalmasak lehetnek egy idő után. Sajnos a bolti szendvicskrémek, kenhető vagy kockasajtok többsége igencsak "mű ennivaló", így ezek használatát kevésbé ajánljuk. Ehelyett házilag pillanatok alatt készíthetünk ízes és finom, ráadásul természetes összetevőkből álló szendvicsrevalót. Íme néhány példa: vöröslencsekrém, babkrém, sárgarépakrém, kolbászos sajtkrém, padlizsánkrém... A lehetőségek tárháza végtelen, mindössze egy darálóra van szükség, hogy megkönnyítse a munkánkat.

Friss fűszerekkel

Érdemes otthon friss fűszereket tartanod vagy termesztened, hiszen ha ezt pakolsz a szendvicsedbe, elvarázsoló ízvilágban lehet részed! Tévedés, hogy az oregano, a bazsalikom, vagy éppen a snidling csak salátákhoz, vagy olaszos ételekhez illik. Ha a zöldségre helyezve a kenyerek közé teszed, biztos, hogy elismerésben lesz részed.

Használj friss salátaleveleket

A salátalevelek nem csak hamburgerhez finomak, hanem a klasszikus szendvicseket is feldobják. Próbálkozz a saláták több fajtájával a változatosság kedvéért! Roppanóssága eleve feldobja a falatozást.

Szórnivalók

Szórd meg a szendvicseket néhány finomsággal, és máris különleges ízük lesz! A chia mag például fűszeres ízt kölcsönöz, ha vajra tesszük, ráadásul a fantasztikusan egészséges szuperételek közé tartozik. Szintén finom lehet, ha sómentes vegetát hintünk a vajra, akár paprikával és más fűszerekkel összekeverve. Ehhez felesleges extra bolti, cukorral ízfokozott fűszerkeverékeket venni, egy perc alatt magunk is megoldhatjuk ennek összeállítását.

Morzsi kutya éhen marad...

Sok szendvics bosszúsága a morzsálódás. Ezt elkerülhetjük, ha házilag sütjük a kenyeret, és búzasikért használunk hozzá - a szendvicskenyerek titkos összetevője! Rugalmas, jó tartással rendelkező kenyeret kapunk, ha egyhatod arányban használjuk a liszttel. Arról nem is beszélve, hogy ez egy egészséges összetevő, ami még a cukorbetegek, diétázók számára is kedvező.

Alma és az egészség viszonya

Igaznak bizonyul az a mondásunk, miszerint:„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!”. Hiszen, számos jótékony hatása van a szervezetünkre. Őseink gyógyszerként használták, több nép mitológiájában is megjelenik, illetve a Bibliában is kulcsszerepet kapott. De, most nézzük meg, mit is kell tudnunk erről a gyümölcsről.

Tavaszi méregtelenítés

A hosszú tél után bevett szokás, hogy a természet megújulásával mi is megújuljunk kicsit, amit a szervezet méregtelenítésével érhetünk el. Nézzük is meg, hogyan!

Retek körkép

A retek nagyon egészséges zöldség, ráadásul manapság több fajta is elérhető a hazai piacokon, egész évben, nemcsak tavasszal. Milyen fajtái vannak? Milyen finomságokat lehet készíteni belőle? Valóban vannak gyógyhatásai is? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a mai cikkünkből!

Bőrszépítő ételek

Az örök fiatalságot ígérő, borsos árú fiatalító krémek helyett nem ártana olyan ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amik támogatják külsőnk felé irányuló fáradhatatlan törekvéseinket. Életmódunk nemcsak formánkra és immunrendszerünkre hat, hanem bőrünk állapotát is nagymértékben befolyásolja. Fogyasszunk bőrszépítő ételeket!

Érdekességek a csokoládéról

Már attól mosoly húzódik a szánkra, ha csak rá gondolunk. Hát még akkor, ha megesszük! De mit is jelent a "cacau" szó, és vajon csoki-e a fehér csoki?