Menü

Gyerekitalt vagy tejet adjunk gyerekünknek?

Egyéves kortól egyre inkább ugyanazt eszik a gyerekek, mint a felnőttek. De nem szabad elfeledkezni arról, hogy táplálkozási igényük még más, mint a felnőtteké, a tejalapú táplálás egyéves kor után is fontos.

A szakemberek többsége nem javasolja a tehéntej, illetve más állati eredetű tej fogyasztását 1 éves kor alatt, de újabban már olyan vélemények is vannak, hogy a tehéntej bevezetésével még a 3 éves kort is érdemes megvárni.

Az anyatejes táplálás minden szempontból megfelel a gyermek energia, tápanyag és vitamin szükségletének, és még egyéves korban is fontos kiegészítője lehet a vegyes étrendnek. Anyatej hiányában, egyéves kor felett a junior gyerekitalok segítségével biztosíthatjuk gyermekeink számára a megfelelő mennyiségű kalcium, A, C, és D vitaminbevitelt.

Erre azért fontos odafigyelni, mert az újabb kutatások szerint 1-3 éves korú gyerekek többsége nem fogyaszt elegendő D-vitamint, minden 4. gyerek vashiányos, és nagy arányban nem fogyasztanak elegendő mennyiségű kalciumot sem (TNS Hoffmann- Nutricomp, 2015).

A junior gyerekital azért is lehet jó alternatíva a tejalapú táplálásra, mert ma már nehéz jó minőségű, megfelelő tápanyagtartalmú tehéntejhez jutni, ráadásul laktózmentes változatban a laktózérzékeny gyerekek számára is megoldást jelenthet.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.