Menü

Tervezd meg a jövő évedet!

  • Dátum: 2016.12.01., 14:23

Ha szeretnél sikeresebb lenni 2017-ben, akkor cselekedj! Tudatosan tűzd ki a céljaidat, és fogadalmak helyett határozd meg, hogy miket szeretnél elérni a következő esztendőben! Hogyan? Segítünk.

A fogadalmak nehézsége, hogy már rájuk ragadt az az asszociáció, hogy senki sem tartja be őket. A legtöbbek valóban csak az év első időszakában ragaszkodnak hozzájuk, aztán elfelejtik az egészet. No de a céllista, az egészen más! Érdemes idén "beújítanod" és kipróbálnod a változások és tervezések ezen tudatos módját. Íme két szuper ötlet:

Kreatív céltábla

Írd le magadnak először még csak vázlatban, hogy milyen célokat szeretnél elérni a következő évben. Ha túl elrugaszkodott, akkor tervezd reálisabbra, de az álmaidat ne add fel! Sarkított példával élve, ha diplomát szeretnél, de még csak be sem iratkoztál az egyetemre, akkor nem maga a diploma a cél 2017-re, hanem a felvételi, és az első év megkezdése, vagy elvégzése. Viszont ne hallgass a félelmeidre, és mások lehúzó gondolataira, ha bármire is azt mondják, nem sikerülhet! Az életünket mindössze a hiteink korlátozzák be. Ha megcsiszoltad a céljaidat, akkor írd össze őket, s közben színezd ki, ragassz hozzá képeket, hogy minél jobban el tudd képzelni, hogy ezeket a célokat eléred és megérkeznek az életedbe. Majd tedd ki valahová a lakásban, jól látható helyre! Így folyamatosan programozni fogja a tudatalattidat ezen tervek megvalósítására, és rendszeresen szembesülsz az irányvonallal, amelyet kitűztél magadnak, így nehezebb letérni róla.

ÉvIránytű

Ez a kis füzetke segít, hogy részletesen elemezd az elmúlt évedet, és a lehető legtudatosabban gondolkodj a következőről! Nyomtatott formában meg is rendelheted, de akár ingyenesen is letölthető. Világszerte közkedvelt, (tavaly például 200.000 ember töltötte le!) hiszen olyan kérdéseket tesz fel, amik fontosak, de mi általában nem tesszük fel magunknak. Kivéve persze, ha használjuk az ÉvIránytűt! A füzetke a kitöltéshez is segítséget ad, és akár egyedül, akár társaságban is gondolkozhatsz a kérdéseken. Például azon, hogy miből meríted a legtöbb erőt a jövő esztendőben, mit szeretnél elengedni, vagy felfedezni. Az önismeretet is kiválóan segíti a kiadvány. Mindemellett leírhatod, miről szólt számodra 2016, mik voltak a legszebb pillanatok, és mi lenne a könyved címe, ha elneveznéd a tavalyi évet? Célszerű egy viszonylag nyugodt időszakot választanod a kitöltéshez, amikor nem vagy zaklatott, csak nyugodtan és inspiratívan át tudod gondolni a kérdéseket. Egyébként a facebook-on saját nemzetközi közössége van YearCompass néven, csatlakozz az eseményhez, ha van kedved!

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.