Menü

Nyár eleji kimerültség – hogyan jöjjek rendbe?

A nyár eleji kimerültség egyik jele: az egyre növekvő alvásigény, étvágytalanság, változó kedélyállapot, alulmotiváltság. Ha észleljük ezeket a tüneteket, érdemes elgondolkodni, hogyan tudnánk magunkon egy újraindítás gombot nyomni.

A legfontosabb, hogy realizáljuk magunkban a lehetséges okokat, és hogy mit tehetünk. A vitaminhiány okozhat kimerültséget, ezért fontos, hogy pótoljuk multivitaminokkal, ha eddig nem tettük. Ha erősebb a szervezetünk, könnyebben tesszük túl magunkat az akadályokon.

Fontos a napirendünk kialakítása és betartása is. Ha eddig mindig este tízkor feküdtél, akkor tedd félre a munkát, a könyvet, amit olvasol, vagy a filmet, amit nézel, és feküdj most is tízkor! Ha eddig mindig hét órakor keltél, akkor tartsd magad ehhez, és inkább délután pihenj még húsz percet. Ha nem volt napi rutinod, akkor alakíts ki egyet. Legyen időd elvégezni a feladataidat, de hagyj magadnak egy kis szabadidőt is, amikor azt csinálhatsz, ami igazán jól esik és kikapcsol. Figyelj arra, hogy napi nyolc órát mindenképpen aludj, hiszen ennyi kell a szervezetnek és az agynak, hogy felkészüljön a következő kihívásokra.

Szedj magnéziumot és sportolj! A magnézium segít az izmoknak az egészséges működésben, és általa kevésbé leszel stresszes. A sport pedig endorfint szabadít fel, amitől kellemesebben érezzük magunkat. Ráadásul segít leküzdeni az alulmotiváltságot.

Hétvégente kapcsolódj ki! Hagyj mindig időt a családodra, találkozz a barátaiddal, legyél egy kicsit egyedül, végezd el a ház körüli teendőket! Minél több tevékenységre veszed rá magad, annál jobban fog csökkenni a felesleges vagy haszontalanul eltöltött időd. Ha hasznosnak érzed magadat, akkor sokkal könnyebben és gördülékenyebben telnek a napok, jobb lesz a kedved.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.