Menü

A T-Rex van, volt, lesz

A nyári folytatás dömping közepén Spielberg klasszikusának a jó ég tudja hányadik (5.) része is beköszöntött. A dinók, ismét átveszik a celluloid uralmat. Nézzük ezúttal az élet újra utat tör-e magának.

Ezt is megéltük. A Jurassic park remake Jurassic World-öt is elérte a folytatásmánia. A változatosság kedvéért csak úgy, mint az eredeti második részben begyűjtik a dinókat és elszállítják a civilizációba, értsd az amcsikhoz. Ahogy előző részben, úgy most is a génmutáció kerül előtérbe és a szuper, megacsúcshiper fegyverfejlesztések.

Plakát forrása: IMDB

A természet valódi csúcsragadozója, pedig megint megmenti az embert saját teremtményétől. A két humán főszereplő közti kémia továbbra is kiváló, vissza is tértek. Chris Patt továbbra is rezzenéstelen arccal játszik, de legalább jóképű. A dinós effektek nagyon rendben vannak. A film szépen kiaknázza a vulkán kitörés szélén álló szigetük minden apróságát. Azonban, mihelyt elhagyjuk Costa Ricát, ritmust veszít a mese és egy szimpla szörnyfilmmé változik a régi Universal stúdió (Frankenstein, Farkasember, Múmia) műhelyéből. Mielőtt félrenyelnénk a popcornt, rögzítsük a siker garantált és végül mindenki elnyeri majd méltó folytatását. A végső csavarok egyike, pedig jóval magasabb szintre emeli a történet valódi mondanivalóját, jelesül az ember istenné válási komplexusait. Külön plusz pont Jeff Goldblum monológjaiért.

Aki, egy kettő az egyben filmre vágyik, enyhe nosztalgiával az ruházzon be egy mozijegyre, akinek viszont komolyabb celluloiddózis kell, az ne kísértse a sorsot. Ez a világ még mindig tükörsima és Spielberg egykori formabontó darabjának szimplán átmodernizált felturbózott klónja, ahol már a több, nagyobb effektek dominálnak. Az élet ismét utat tört magának. Ezek a dinók nem tudnak kihalni. Folyt köv. három év múlva.

/Szerző: Vass Attila/

A legenda nyomában- a Macskafogó mai szemmel

A Macskafogó! fogalom a magyar rajzfilm kultúrában. Immáron felújítva próbálja bevenni a magyar mozikat. Nézzük mennyire más a film hatása mai szemmel. Újra lehet drukkolni Grabovszkynak a vásznon.

A kubai salsa tanfolyamokról

Biztosan találkoztál már olyan plakáttal, amelyen a kubai salsa-tanfolyamot hirdették, még azt is hozzátették, hogy az első alkalom ingyenes. Elmentél rá? Ha nem, akkor most kaphatsz egy kis ízelítőt belőle

Róbert Gida és az örök gyerekkor

A.A. Milne klasszikus Micimackója ismét visszatér a vászonra. Ezzel az élőszereplős új filmmel a család legkisebbjei találhatják meg a számításukat. A hangulat nagyon magával ragadó, de kissé túlontúl gyermekien bájos. Egy kedves történet az örök gyerekkor és a család fontosságáról. 

Könyvajánló: Baráth Viktória – Egy év Rómában

Egy elveszett nő, egy pap, és a gyönyörű Róma. Kit ne érdekelne egy ilyen történet?

A lehetetlen küldetés teljesítve

Mindenki kedvenc kémsorozatának a film változata újabb csúcsokat ostromol. A kritika lelkendezik, a nézők hüledeznek az akcióorgia láttán. Tom Cruise pedig még mindig nagyon kemény.