Menü

A T-Rex van, volt, lesz

A nyári folytatás dömping közepén Spielberg klasszikusának a jó ég tudja hányadik (5.) része is beköszöntött. A dinók, ismét átveszik a celluloid uralmat. Nézzük ezúttal az élet újra utat tör-e magának.

Ezt is megéltük. A Jurassic park remake Jurassic World-öt is elérte a folytatásmánia. A változatosság kedvéért csak úgy, mint az eredeti második részben begyűjtik a dinókat és elszállítják a civilizációba, értsd az amcsikhoz. Ahogy előző részben, úgy most is a génmutáció kerül előtérbe és a szuper, megacsúcshiper fegyverfejlesztések.

Plakát forrása: IMDB

A természet valódi csúcsragadozója, pedig megint megmenti az embert saját teremtményétől. A két humán főszereplő közti kémia továbbra is kiváló, vissza is tértek. Chris Patt továbbra is rezzenéstelen arccal játszik, de legalább jóképű. A dinós effektek nagyon rendben vannak. A film szépen kiaknázza a vulkán kitörés szélén álló szigetük minden apróságát. Azonban, mihelyt elhagyjuk Costa Ricát, ritmust veszít a mese és egy szimpla szörnyfilmmé változik a régi Universal stúdió (Frankenstein, Farkasember, Múmia) műhelyéből. Mielőtt félrenyelnénk a popcornt, rögzítsük a siker garantált és végül mindenki elnyeri majd méltó folytatását. A végső csavarok egyike, pedig jóval magasabb szintre emeli a történet valódi mondanivalóját, jelesül az ember istenné válási komplexusait. Külön plusz pont Jeff Goldblum monológjaiért.

Aki, egy kettő az egyben filmre vágyik, enyhe nosztalgiával az ruházzon be egy mozijegyre, akinek viszont komolyabb celluloiddózis kell, az ne kísértse a sorsot. Ez a világ még mindig tükörsima és Spielberg egykori formabontó darabjának szimplán átmodernizált felturbózott klónja, ahol már a több, nagyobb effektek dominálnak. Az élet ismét utat tört magának. Ezek a dinók nem tudnak kihalni. Folyt köv. három év múlva.

/Szerző: Vass Attila/

Egy szuperhős család mindennapjai

Minden idők, Észak -Amerikában legsikeresebb, animációs filmje végre befutott nálunk is a moziba. A hihetetlen család 2 ügyesen manőverezik a komoly és a kisgyermeki tartalom között. Magával ragadó látványvilág, érdekes, könnyen átélhető történet jellemzi.

5 reggeli azoknak, akik nem akarnak reggelizni

Egy kiadós, tápanyagban gazdag és egészséges, vitamindús reggelivel igazán jó lehet indítani a napot, együtt enni, reggel, családi körben. Megéri emiatt korábban felkelni

Luxembourg, a bankok oázisa

Európa leggazdagabb országa lubickol a bankrendszerek adta lehetőségekben. A franciák és németek között hánykolódó kis ország, joggal érzi remekül magát. A központi fekvése megkerülhetetlenné teszi fővárosát, Luxembourgot a nyugati világban.

Észak nem felejt

A franciák kedvenc északi, azaz chti származású komikusának, Dany Boonnak újra van mondanivalója a világnak. Az önéletrajzi ihletésű Ch’tite famille (nálunk Vissza a gyökerekhez) újra ízelítőt ad a Észak-franciországi emberek mentalitásáról, fura dialektusukról és szokásairól. A sztori, csak laza szövet a családi értékek felmagasztalásához és egy kiadós antropológia tanulmányhoz.

Bosznia, a múlt árnyai

Ha kevésbé ismert desztinációra vágyunk a Balkánon, irányba vehetjük Boszniát. A helyén most is kereső, egykori háborús pokol, Szarajevó roppant hangulatos. A sok náció keveredése mindig érdekes. Mostar hídja és piaca roppant egyedi hangulatot áraszt. Burekra fel!