Menü

A T-Rex van, volt, lesz

A nyári folytatás dömping közepén Spielberg klasszikusának a jó ég tudja hányadik (5.) része is beköszöntött. A dinók, ismét átveszik a celluloid uralmat. Nézzük ezúttal az élet újra utat tör-e magának.

Ezt is megéltük. A Jurassic park remake Jurassic World-öt is elérte a folytatásmánia. A változatosság kedvéért csak úgy, mint az eredeti második részben begyűjtik a dinókat és elszállítják a civilizációba, értsd az amcsikhoz. Ahogy előző részben, úgy most is a génmutáció kerül előtérbe és a szuper, megacsúcshiper fegyverfejlesztések.

Plakát forrása: IMDB

A természet valódi csúcsragadozója, pedig megint megmenti az embert saját teremtményétől. A két humán főszereplő közti kémia továbbra is kiváló, vissza is tértek. Chris Patt továbbra is rezzenéstelen arccal játszik, de legalább jóképű. A dinós effektek nagyon rendben vannak. A film szépen kiaknázza a vulkán kitörés szélén álló szigetük minden apróságát. Azonban, mihelyt elhagyjuk Costa Ricát, ritmust veszít a mese és egy szimpla szörnyfilmmé változik a régi Universal stúdió (Frankenstein, Farkasember, Múmia) műhelyéből. Mielőtt félrenyelnénk a popcornt, rögzítsük a siker garantált és végül mindenki elnyeri majd méltó folytatását. A végső csavarok egyike, pedig jóval magasabb szintre emeli a történet valódi mondanivalóját, jelesül az ember istenné válási komplexusait. Külön plusz pont Jeff Goldblum monológjaiért.

Aki, egy kettő az egyben filmre vágyik, enyhe nosztalgiával az ruházzon be egy mozijegyre, akinek viszont komolyabb celluloiddózis kell, az ne kísértse a sorsot. Ez a világ még mindig tükörsima és Spielberg egykori formabontó darabjának szimplán átmodernizált felturbózott klónja, ahol már a több, nagyobb effektek dominálnak. Az élet ismét utat tört magának. Ezek a dinók nem tudnak kihalni. Folyt köv. három év múlva.

/Szerző: Vass Attila/

Mindörökké Queen

A X-Men filmek őrangyala, Bryan Singer és a Mr. Robot sorozat sztárja Rami Malek nem akármilyen ajándékot hozott nekünk a mozikba. Freddie Mercury élete eddig is filmért kiáltott, most itt az idő.

A holdraszállás emberi története

A Kalifornia álom díjesője után az alkotópáros (rendező és főszereplő) újra összeállt, hogy összehozza Neil Amstrong életrajzi történetét. Mint minden életrajzi film itt is egy adott kereteken belül fejtük fel az egyetemes történelem ezen érdekes lapjait. Kalandra fel!

Venom újjászületése

Eljött a nagy nap és mindenki kedvenc hálószövőjének legerősebb ellenfele saját filmet, új feldolgozást kapott. A balul sikerült Pókember 3-at fedje a feledés homálya. A mindig remek Tom Hardyt szállja meg Venom. Nézzük mi sül ki ebből a szimbiózisból.

Egy thriller nőknek, nőkről

Melissa McCarthy ügyeletes vígjáték rendezője, Paul Feig ezúttal komolyabb vizekre hajózott és egy zsenge kis könyvadaptációt vitt vászonra. A célközönség még mindig a gyengébbik nem képviselői. Nézzük sikerül-e a küldetés? Nézzük a szexi, titokzatos karrierista és az unatkozó minta anyuka kalandja megüti-e a képzeletbeli lécet?

A Ku-Klux-Kán nyomában

Az USA egyik legismertebb afroamerikai rendezőjének, Spike Leenek újra van véleménye a világról. Ezúttal a hírhedt Ku-Klux-Kán és Trump mentalitását mossa össze egy lenyűgöző alapvetően igaz történettel. A sztori fergeteges, egy fekete zsaru a 70-es években tényleg beépült a klánba, nézzük a részleteket.