Menü

Edzés a nyaralás alatt? Na ne...

Valószínű vannak páran, akik ilyenkor csapnak a homlokukra, hogy ez milyen abszurd ötlet...a nyaralás, pihenés alatt és különben is, hogy és merre, mivel, kivel, hol? Néhányan azonban (köztük én is) a futócipőt teszik be először a bőröndbe. Nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás.

Nyilván a nyaralás elsősorban a pihenést jelenti, a hétköznapi mókuskerékből való kiszakadást, azonban létezik a vakációnak nagyon sok fajtája, akár aktív, akár passzív kikapcsolódást keresünk. Abban egyet kell értenünk, hogy akinek a sport az élete szerves részét képezi, azt nem zavarja, hogy nyaral, hiszen az edzésre szánt egy óra így is belefér számára, mert ettől érzi kerek egésznek a napját, ez tölti fel, így érzi jól magát. Akik ekkor sem szeretnének ellustulni, vagy kiesni a formájukból, nekik szánom elsősorban ezeket a sorokat.

Én magam abba a táborba tartozom, akik edzenek a nyaralás alatt. Igen. Minden alkalommal meg tudtam oldani. A nyaralás alatti sportot számomra nemcsak egy reggeli futás jelenti. A hely adja meg a lehetőségeimet, amikor szállodában vagyunk a családdal, mindig a konditermes szállástípusokat keressük a férjemmel, amikor nyáron utazunk, szívesen futok reggelente és fedezek fel új helyeket, amikor külföldön vakációztunk, a csodálatos Trogir vagy Zadar utcáin, a város kikötőiben, a parton róttam a reggeli kilométereim, meglepően sok futó társaságában. A fantasztikus környezet nemcsak engem inspirált mozgásra, más nyaralókat, külföldieket vagy épp helybélieket is. (micsoda szerencsés ember, aki a tengerparton élhet s bármikor ilyen varázslatos környezetben sportolhat!)

A vendégházakban, apartmanokban könnyen megoldottam a reggeli tornáim, amíg a család aludt, kiterítettem egy matracot és végeztem a saját testsúlyos gyakorlatokat, melyek mindenhol elvégezhetőek és még eszköz sem szükséges hozzá, gondoljunk csak a fekvőtámaszra, négyütemű fekvőtámaszra, rengeteg guggolásra, kitörésre, de ha súlyzót szeretnénk, akkor kéznél vannak az ásványvizes palackok, melyeket akár homokkal is meg lehet tölteni. Amikor nagyon pici szállodai szobánk volt, akkor kimentem az előtérbe, s mintegy 20 percig végrehajtottam pár fekvőtámaszt, guggolást, hasizomgyakorlatot, ezzel felfrissültem reggel és biztos vagyok benne, hogy senkit nem zavartam, noha a férjem szerint ez más túlzás volt kicsit, én mégis makacsul ragaszkodtam a reggeli rituálémhoz. Nekem ez a természetes.

Ha megoldható, bicikliket is vihetünk magunkkal a nyaraláshoz. Nagyon szeretem a családi bicajtúrákat Tihanyban és Füreden, ahol nyaranta felkerekedünk a városnézésre, ami sokkal kényelmesebb és praktikusabb, mint autóval eljutni egyik pontról a másikra. Nem kell parkolóhelyet keresgélni, igaz kisgyermekkel a gyerekülésben elég fárasztó a tekerés, pláne hegynek felfelé. Nagyobbik fiam általában hamar megunja a közös bicajozást, a kicsi egy darabig a gyerekülésből nézelődik, de idővel persze már ő is ki akar szállni. Azért bízom benne, hogy eljön majd az az idő is egyszer, hogy együtt tekerjünk családilag, mindenki a saját kerékpárjával és több, mint tíz percig. Addig marad a súlyzó a panzióban, a fekvőtámasz a hotelben, vagy a futás a szabadban.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.