Menü

Őszi sütögetés? – Miért ne?

  • Dátum: 2018.10.03., 21:37

Ha azt gondolod, már késő egy baráti sütögetést szervezned a kertbe, akkor tévedsz. Ugyanis az ősz is rejteget rengeteg lehetőséget ezen a téren. A lényeg, hogy jól felkészülj!

Mindegy, hogy tárcsán, nyárson vagy grillen szeretnél sütni, számos új lehetőség kínálkozik a számodra az őszi évszak beköszöntével. Ha sikerült egy esőmentes napra szervezned az eseményt, semmi nem állhat az utatokba. Kezdheted is a vásárlást!

Érdemes kinézned a piacokra, ahol hús mellett sokféle zöldséget is találsz. Kevesen tudják, de az idénynövények grillezve pont olyan jók, mint más ételben elkészítve. Vegyél sütőtököt és tűzd apró kockákban egy nyársra, vagy csavard kis darabokban fóliába, és tedd a parázsra, vagy egyszerűen vágd apró szeletekre, fűszerezd sóval, szegfűszeggel és mézzel, és süsd át a grillen vagy a tárcsán. Garantálom, hogy sokaknak ízleni fog ez a nem mindennapi fogás. A birsalma pedig nemcsak befőttnek jó, hanem köretnek is. Vágd fel kockákra, tedd forrásban lévő vízbe két percre, majd szűrd át, csöpögtesd le és forgasd meg mézes tejben. Ezután teheted is a tárcsára (vagy a serpenyőbe), egy kevés vízzel és cukorral, és kezdődhet is a párolás. Nagyon jó a fűszeres húsok mellé, még akkor is, ha salátát is készítesz.

Ha az ételek elkészültek, már csak a kinti felszerelésről kell gondoskodnod. Ha elektromos grillsütőn grilleztek, tehát nincs odakint nyílt láng, ami melegítsen, akkor helyezz el fáklyákat a kertben, ami biztosítja a látványt, és készülj forró italokkal, valamint pokrócokkal. A forró ital lehet tea, forralt bor, forró csoki, a lényeg, hogy mindenkinek jusson belőle, hogy felmelegedhessen. Kapcsolj halk zenét, és biztosíthatlak, hogy az őszi sütögetés legalább akkora élmény lesz, mint a nyári!

Mit egyen a gyerek, ha sportol?

Fociedzés vége, este fél hét: a fiam farkaséhesen esik be a kocsiba, bizonyára sok szülőnek ismerős ez a szitu. Köztudott, hogy a megfelelő vitaminok és tápanyagok bevitele egy sportoló gyerek életében mennyire fontos.

Levesek – amelyek lehetnének népszerűbbek

Egyes kultúrákban levest enni sem szokás. A franciák például leginkább valami könnyű salátát esznek előétel gyanánt. Mi viszont élünk-halunk az ízletes levesekért, sőt, újabb és újabb variációkat találunk ki, amelyeket elkészíthetünk. Pedig vannak hagyományos levesek, melyek a megérdemeltnél kisebb figyelmet kapnak. Belőlük láthatunk egy rövidebb összeállítást.

Betegek világnapja: sok népbetegség megelőzhető lenne helyes korai táplálással

Magyarországon a diabétesz, az elhízás és a kardiovaszkuláris betegségek is egyre többeknek okoznak problémát, pedig a népbetegségek megelőzésért mi magunk tehetünk a legtöbbet. Immunrendszerünknek fontos szerepe van többek között a betegségek elkerülésében és egészségünk megőrzésében, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani védekezőképességünk megerősítésére. 1993 óta február 11-én tartják a betegek világnapját, amelynek alkalmából az Első 1000 Nap elnevezésű egészségügyi tájékoztató kampány szakemberei a betegségmegelőzés és a kisgyermekkori immun erősítés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Stevia a diétázók kedvenc édesítőszere

A stevia egy nullkalóriás, természetes élelmiszer, ami hazánkban is nagyon elterjedt. A fogyókúra idejében hatalmas megerőltetést okozna, ha ki kellene teljesen iktatni az édes ízt. A következőkben be szeretném mutatni ezt a sokunk által kedvelt különleges növényt.

Érdekességek a grapefruitról

A citrusfélék magas C-vitamin-tartalmuk miatt sokkal hatásosabbak a vitamintabletták fogyasztásánál. Közkedvelt gyümölcs, sokak barátja fogyókúra idején. Viszont biztos vagyok benne, hogy a következőkben olyan információkat is olvashattok róla, amelyek újak lehetnek számotokra.