Menü

Őszi sütögetés? – Miért ne?

  • Dátum: 2018.10.03., 21:37

Ha azt gondolod, már késő egy baráti sütögetést szervezned a kertbe, akkor tévedsz. Ugyanis az ősz is rejteget rengeteg lehetőséget ezen a téren. A lényeg, hogy jól felkészülj!

Mindegy, hogy tárcsán, nyárson vagy grillen szeretnél sütni, számos új lehetőség kínálkozik a számodra az őszi évszak beköszöntével. Ha sikerült egy esőmentes napra szervezned az eseményt, semmi nem állhat az utatokba. Kezdheted is a vásárlást!

Érdemes kinézned a piacokra, ahol hús mellett sokféle zöldséget is találsz. Kevesen tudják, de az idénynövények grillezve pont olyan jók, mint más ételben elkészítve. Vegyél sütőtököt és tűzd apró kockákban egy nyársra, vagy csavard kis darabokban fóliába, és tedd a parázsra, vagy egyszerűen vágd apró szeletekre, fűszerezd sóval, szegfűszeggel és mézzel, és süsd át a grillen vagy a tárcsán. Garantálom, hogy sokaknak ízleni fog ez a nem mindennapi fogás. A birsalma pedig nemcsak befőttnek jó, hanem köretnek is. Vágd fel kockákra, tedd forrásban lévő vízbe két percre, majd szűrd át, csöpögtesd le és forgasd meg mézes tejben. Ezután teheted is a tárcsára (vagy a serpenyőbe), egy kevés vízzel és cukorral, és kezdődhet is a párolás. Nagyon jó a fűszeres húsok mellé, még akkor is, ha salátát is készítesz.

Ha az ételek elkészültek, már csak a kinti felszerelésről kell gondoskodnod. Ha elektromos grillsütőn grilleztek, tehát nincs odakint nyílt láng, ami melegítsen, akkor helyezz el fáklyákat a kertben, ami biztosítja a látványt, és készülj forró italokkal, valamint pokrócokkal. A forró ital lehet tea, forralt bor, forró csoki, a lényeg, hogy mindenkinek jusson belőle, hogy felmelegedhessen. Kapcsolj halk zenét, és biztosíthatlak, hogy az őszi sütögetés legalább akkora élmény lesz, mint a nyári!

Tökmag versus szotyi

Nagy meleg ide, kánikula oda egy valami nem megy ki a divatból a nasizás, nasolás. Mielőtt még a tükör előtt keseregnénk az alakunk miatt szép sorjában számba fogom venni kedvenc tradicionális rágcsánkat, itt az ideje megtudni, hogy még is mit eszünk valójában.

Tudnivalók a vegán életmódról

A veganizmus az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát, amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is.

Olívaolaj kiváló gyógyhatásai

Az olívaolaj rengeteg zsírsavat és fontos vitamint tartalmaz, vagyis egy nagyon hasznos termék az egészségünkre nézve. Napjainkban Olaszországban és Spanyolországban termesztik a legtöbb olajbogyót. Az olívaolaj az olajfa csonthéjas terméséből előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű folyadék, mely nagyon egészséges.

Tudnivalók a 16: 8-as időszakos böjtölésről

Több fajtája is létezik a böjtnek, én most a 16/8-as módszert fogom bemutatni. Lényege, hogy az első és az utolsó étkezésünk között maximum 8 óra teljen el. Ezután egy 16 órás koplalási ciklus következik. Hosszúnak tűnik, de hamar hozzászokik a szervezet.

A csirkehús gyakori fogyasztásának veszélye

A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. Egy kutatás szerint a nagyüzemi csirketartás során néhol arzén tartalmú hozamfokozókat is kapnak az állatok, ami benne marad a csirke húsában, és rákkeltő hatása is lehet.