Menü

Önzetlen ember=több gyermek?

Mi történik azokkal, akik önzetlenül viselkednek, és áldozatokat hoznak másokért? Egy friss kutatás eredményei szerint az önzetlen emberek hajlamosabbak több gyermeket vállalni, és magasabb fizetéseket is érnek el életük során, mint önzőbb társaik.

Az eredmények egyértelműek mind az amerikai, mind az európai adatok vizsgálata során. A legönzetlenebb embereknek van a legtöbb gyermekük, és a mérsékelten önzetlen emberek kapják a legmagasabb fizetéseket. Ha közben telik az idő, és a szakemberek újra meglátogatják ugyanezeket az embereket, ugyanazt az eredményt kapják: azok, akik egy ponton önzetlenül viselkedtek, sokkal magasabb fizetésemelést tudhattak magukénak.

A nagylelkűség tehát kifizetődő.

Ezek az eredmények ellentétben állnak az olyan teóriákkal, miszerint az önző emberek jobban tudják menedzselni azt, hogy több pénz guruljon a markukba. Korábban már olvashattunk olyan eredményekről, hogy az önzetlen emberek boldogabbak, és gazdagabb szociális hálóval rendelkeznek. Ez a tanulmány a témát gazdasági, illetve evolúciós szemszögből igyekszik megközelíteni. Az önzetlenséget bizonyos helyzetekhez való hozzáállás, illetve mások által jelentett viselkedés alapján mérték. Az eredmények pedig 4 nagy amerikai és európai tanulmány analízisével születtek meg.

A kutatócsoport egy másik tanulmányban megvizsgálta, hogy az átlagos emberek elvárásai megegyeznek-e az őáltaluk kapott eredményekkel. Az eredmények körülbelül azt mutatták, amit vártak, tehát az önző emberek kevesebb gyermeket vállalnak, de tévesen abban hisznek, hogy több pénzt tudhatnak majd magukénak. A vizsgálatokban részt vevő egyik kutató a következőképpen nyilatkozott: „Jó látni, hogy a nagylelkűség hosszú távon milyen gyakran kifizetődik.”

A szakemberek úgy hiszik, hogy a titok az önzetlen emberek szociális kapcsolataiban rejlik. Elképzeléseik szerint ez lehet a kulcs a sikereikhez. Azt azért meg kell említenünk, hogy a tanulmányban feltüntetett eredmények nem adnak egyértelmű választ erre vonatkozóan.

A jövő kutatásainak ennél mélyebbre kell ásniuk, mi lehet a valódi oka annak, hogy a nagylelkű emberek fizetése magasabb, és vajon ez a kapcsolat létezik-e a világ más pontjain is. Végül, de nem utolsó sorban, az is vitatható, hogy mennyire számít önzetlen dolognak az, ha valakinek több gyermeke születik. Tehát bőven maradt még megválaszolatlan kérdés a témával kapcsolatban.

Forrás: www.news-medical.net

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.