Menü

Nátha kezelése gyorsan

Bármennyire is szeretjük a hó látványát, és a hidegben gőzölgő forralt bor illatát, a tél megannyi bosszúságot is okoz nekünk. Száraz bőr, hosszas öltözködés, lassan száradó haj, kiszámíthatatlan időjárás, és még sorolhatnám. De a nátha talán mind közül a legbosszantóbb. Elrontja az élményeket, elveszi az illatok élvezetét (és megnehezíti magát a légzést is), és képtelenné tesz arra, hogy igazán koncentráljunk a feladatainkra. Ezért jobb minél hamarabb száműzni a testünkből a baktériumokat és vírusokat.

Mint minden probléma és betegség esetén, a valódi megoldás a megelőzés lenne. No de ki képes arra, hogy minden egyes emberrel való érintkezés után kézfertőtlenítővel kezet mosson, alaposan felöltözzön akkor is, mikor csak az újságért megy, és ne fogyasszon hideg ételeket és italokat? És mi a garancia arra, hogy ha ezt valaki betartja, egészséges lesz a tél folyamán? Jobb híján a kezelést kell valahogy tökélyre fejlesztenünk.

Ha már beütött a betegség, a pihenés az elsődleges feladat. Ugyanis a legtöbb betegség a legyengült, kimerült szervezetet támadja meg, és pihenés nélkül szinte lehetetlen a gyógyulás. Ez persze nem azt jelenti, hogy feküdjünk be az ágyunkba, kapcsoljunk tévét és ne csináljunk semmit, csupán azt, hogy adjuk meg a szervezetünknek, amire szüksége van. Aludjuk ki magunkat éjjel, tartsunk elegendő pihenőt nap közben, és kerüljük a fárasztó munkákat!

A vitaminkúra ideiglenesen segíthet, de hosszútávon nemcsak haszontalan, de olykor káros is lehet. Felboríthatja az anyagcserét, és a vesékben kárt okozhat, akár vesekövet is. Ezért sokkal jobb a vitaminokhoz természetes formában juttatni a szervezetünket.

A forró fürdő és a meleg, pamut ágyneműben való fekvés segít kiheverni az esetleges lázat vagy hőemelkedést. A jó izzadás általában leviszi a lázat, csökkenti a testhőmérsékletet. A forró tea is ugyanezt a hatást segíti elő. De egy meleg leves is könnyen a hasznunkra válhat. Sokszor a rendszertelen étkezés gyengíti le a szervezetünket annyira, hogy megbetegedjünk, ezért ha rendszeres és egészséges étkezésre térünk át, egy-két nap alatt rendbe jöhetünk.

És bármilyen hihetetlen is, a friss levegő jót tesz akkor is, ha az ember épp a hideg miatt beteg. Ugyanis az elhasznált, benti levegő és a folyamatos fekvés a tüdőnknek nem tesz jót. A friss levegő ugyanakkor megedzi a légzőszervünket. Tehát, ha megfáztunk, ne halogassuk a gyógyítását, ne várjunk a csodára, hanem kövessük az alábbi listát, és akkor pár nap alatt megszabadulhatunk a betegségtől. Ha pedig nem érzékelünk javulást, érdemes orvoshoz fordulni, aki célirányosan tud gyógyszert felírni számunkra.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.