Menü

Perui kovaföldpor

Ez a puha, selymes ásványi anyag textúrájában igencsak hasonlít a krétaporra vagy a lisztre. A kovaföld felhasználása már több, mint 100 éve történik.

A legegyszerűbb felhasználási területe a konyha, ahol mosogatószerként használják, mivel természetes koptató hatással bír, így a rozsdamentes edények és felületek kiváló tisztítója. A mosogatószerek, tisztítószerek a piacokon fehérítőt tartalmaznak, illetve különböző vegyi és abrazív anyagokat, melyek nemcsak a saját egészségünkre, hanem a környezetre is veszélyt jelentenek. A kovaföldet használhatjuk béltisztításra méregtelenítő kúra keretében. A legjobb, ha por formájában fogyasztjuk, de elérhetőek kovaföld-kapszulák is. Naponta 1-2 teáskanálnyi kovaföldet oldjuk fel egy pohár vízben és éhgyomorra fogyasszuk el. A legjobb, ha a reggelivel várunk 20-30 percet. A kovaföld kúra tartson három hónapig, tovább ne. Érdemes tudni, hogy a kovaföldet is ki kell tisztítani a szervezetből, mivel a kovaföld magába szívja a méreganyagokat és sok esetben ezek nem tudnak maguktól távozni, tehát rá kell segítenünk a folyamatra. Az algák jöhetnek ilyenkor segítségünkre, a spirulina vagy a chlorella.

Mindkettőt megtaláljuk por és tabletta formájában, mindkettő alkalmas arra, hogy kivezessük szervezetünkből a kovaföldet, de a por ebben az esetben is hatékonyabb. A kovaföld kúra évente ismételhető, minden esetben 3 hónapig tartson és a negyedik hónapban alkalmazzunk valamilyen algakészítményt! A kúra alatt fogyasszunk sok folyadékot, egyrészt azért, mert a kovaföld képes megkötni a vizet, valamint azért is, hogy támogassuk a tisztító folyamatokat. Vizsgálatok nem találtak káros mellékhatást, túl nagy mennyiségek használatával sem. Az étkezési minőségű kovaföld 100%-ban természetes és szerves forrása a szilícium-dioxidnak, mely biztonságos a környezetre, a kedvencekre, a háziállatokra és az emberekre. Tiszta, üledékes rétegekből nyert, az egyik legtisztább, ami rendelkezésre áll. A kovaföld valójában nem föld, hanem megkövesedett váza az elhalt egysejtűeknek, amiket kovamoszatoknak hívunk. fogyasztható a terhesség alatt is. Mivel a kovaföld eltávolítja a férgeket és parazitákat, ezért jobb lesz a tápanyag felszívódás és a születendő magzatnak is több jut belőle, mely jobb erőt és egészséget jelent. Kis mennyiséget akár lehet tenni a cumisüvegbe is.

Szilícium- dioxid

A szilícium-dioxid a leggyakoribb elem a Földön az oxigén után, de nagyon kevés az olyan élelmiszer, amely a szervezet számára megfelelő mennyiségben tartalmazza. A szilícium-dioxid döntő fontosságú a csontoknak, inaknak, bőrnek, porcoknak, ereknek. Megtalálható a vérben is, és fontos az olyan szerveknek, mint a máj, szív és a tüdő. Az átlagos emberi test kb. 7gr-ot tartalmaz, és ez messze meghaladja más fontos ásványi anyagok és nyomelemek mennyiségét. Ezért is annyira fontos a szervezet ellátása vele, már az élet korai szakaszában is, mert később, az öregedés folyamán a szövetekben lévő mennyisége meredeken zuhanni kezd. A szilícium-dioxidnak fontos hatása van az összes ásványi anyag teljesebb felszívódására. Így egész más minőséget ad az életünknek! Nem halmozódik fel a szervezetben, mert vízben oldódó, és ezáltal könnyen felszívódik a bélfalon, de gyorsan kiürül, ezért fontos a napi fogyasztása.

Megtisztítja az emésztőtraktust
Segíti az egészséges emésztést
Elősegíti az egészséges koleszterinszintet és segít megőrizni a szív jól-létét
Ásványi anyagokat biztosít a szervezet számára
A csontok egészségét is segíti
Ahogy a haj növekedését is
A bőr és a köröm egészségét is támogatja.

Fontos tudni, hogy fogyasztása teljesen biztonságos. Változatlan formában végighalad az emésztőrendszeren és nem kerül be a vérkeringésbe. Belélegezni viszont semmiképp sem ajánlott, mert a por irritálhatja a tüdőt, a szilícium-dioxid kristályok pedig gyulladást és szilikózist okozhatnak.

Szerző: Udvari Fanni

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.