Menü

Azok a higiéniai szokások, reflexek amik haszontalanok

Napközbeni környezetünk tobzódik baktériumokban, de immunrendszerünk elég hamar alkalmazkodik és megvéd minket. Azonban pár berögződésünk nemhogy felesleges, hanem egyenes káros is lehet. Lássuk ezeket:

A fogmosás étkezések után közvetlenül

Fogmosás közvetlenül étkezés után károsithatja a fogzománcot, mert abban az időben a pH-szint a szájban alacsonyabb. Kifejezetten ajánlatos várni 30-60 percet az étkezések után, különösen savas italok-ételek elfogyasztása esetében. Ekkor is óvatos nyomómozdulatokkal kell fogat mosni és körülbelül 2 percig, különben sérülhet a fogzománc.

A nyilvános WC-k lefedése wc papírral

Általában a bárokban, éttermekben meg egyáltalán a nyilvános helyeken wc papírral fedjük le sokan wc-ket használat előtt. Ez teljesen felesleges, hiszen a baktériumok, amiket távol akartunk volna tartani csak a seben keresztül jutnának be. Alapvetően az elsődleges védelmi vonalunk magunk a bőrünk.

A hosszú, forró zuhany

Sokan gondolják, hogy minél hosszabb a zuhany annyival tisztábbak leszünk. Ez sajnos téves. Ezáltal viszont kiszárithatjuk a bőrünket. Ezen túlmenően ha nem szűrjük a vízet, a bőr pórusai a meleg víz miatt több-kevesebb káros anyagot engedünk a bőrünkre. A hosszú, forró fürdő ráadásul szédülést is okozhat a test túlmelegedése miatt, ami roppant balesetveszélyes.

Egy felület gyors tisztítása antibakteriális törlőkendővel

Sokan használnak antibakteriális törlőkendőt, hogy mindent sterilizáljanak. Azonban sok baktérium köszöni szépen simán túléli a felületes tisztításokat. Sőt még növelhetjük is a baktériumok terjedését, ha nem cseréljük elégszer a törlőkendőt.

A kézmosó gél felesleges

a kézmosó gél látszólag a tökéletes higiéniai segítői, de valójában roppant haszontalanok. A kéznek ha nincs a közelben víz és szappan, az ilyen típusú termékek roppant károsak, mert a kézről az úgynevezett hasznos baktériumokat is eltávolítják, amelyek a természetes immunrendszerüknek fontosak. Így kimondható, hogy ezek a gélek inkább érzékenyebbé, semmint egészségesebbé teszik a bőrt.

Érdekes ételek/alapanyagok a frankofón világból

A francia konyha egyértelmű jó hírneve él és virágzik. Ha azonban jobban a dolgok után nézzünk jó pár érdekes étellel/alapanyaggal találkozhattunk a francia nyelvű területek, az úgynevezett frankofón országok konyháiban. Íme néhány példa arra, hogy milyen furcsa, néha meghökkentő ételt találhattunk a nagy boltok polcain kint illetve az igazi helyi éttermekben.

Táborozás felnőttként

Nem, a tábor nem csupán egy olyan hely, ahová óvodás vagy iskolás gyermekünket küldjük, míg mi a végeláthatatlan munkával küzdünk a nyári időszakban. Táborba az ifjúság is járhat, akik közösségben akarják tölteni az idejük egy részét, és ugyanúgy felnőttek is, akik új élményekkel akarnak gazdagodni.

Amit senki sem szeretne hazavinni

A kellemes, nyárias időben szívesen keressük az árnyékos erdőket, órákig lehet barangolni, túrázni, terepen futni. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha a kellemetlenkedő szúnyogokon kívül egyéb veszélyes vérszívók ne leselkednének ránk.

Nyaralás otthon

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy ezen a nyáron Horvátországba utazzon, valaki a Balatonra sem jut el, mégis szeretné jól eltölteni a fülledt nyári napokat és a lehetőségeihez mérten kihozni a szünidőből, szabadságából a legtöbbet, legjobbat. Tegyük ezt!

Tippek, hogy csökkentsd a műanyag hulladékok mennyiségét

Sokat beszélünk róla, mi is gyakran felkaroljuk a témát. Íme egy konkrét lista azoknak akik motiváltak a műanyag hulladék lábnyomuk csökkentésében. Minden adott a nemes küldetéshez. Lássuk a konkrét, megfogadható tanácsokat.