Menü

Bevált módszerek cellulitisz ellen

A narancsbőr (cellulit) legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. Már egy egész sereg cég próbál segíteni a nők millióit érintő problémán, a narancsbőr eltüntetésére igyekszik megoldást találni.

Narancsbőr (cellulit) stádiumai

A cellulit elváltozásnak három stádiuma van.

Az első stádiumban a bőrfelszín még teljesen sima mind álló mind fekvő helyzetben, azonban ha közelebbről megvizsgáljuk a bőr széthúzásával az aktuális területet, akkor már láthatóvá válnak a kis gödröcskék.

A második stádiumban már álló helyzetben is jelentkezik a bőregyenetlenség, de fekve még simának tűnik.

A harmadik stádiumban állandósul a "matracjelenség".

Nagy különbségek lehetnek a nők között, hogy kinek milyen kiterjedésű és fokozatú a narancsbőre, melyben szerepe van az elhízásnak és a felborult férfi nemi hormon-háztartásnak is.

Hívd segítségül a természetet!

A koffein nem csupán az elmédnek tesz jót, hanem a bőrödet is ébren tartja, hisz növeli a zsírraktárak anyagcseréjét, így elősegíti a zsír lebontását. Ne költs tízezreket drága készítményekre, hisz a kávézaccból olcsó, mégis természetes bőrradírt készíthetsz. Először is hagyd megszáradni a zaccot, majd tedd egy szép üvegedénybe a fürdőbe. Zuhanyozás után a zaccot keverd össze néhány evőkanál vízzel, és pár csepp olívaolajjal, majd a pasztával radírozd át a combjaidat és a popsidat.

A sós ülőfürdő is kiváló anticellulit módszer, hisz a tengeri só rendkívül gazdag magnéziumban, ami serkenti a bőr anyagcseréjét. Önts a 37 Celsius fokos fürdővízbe 1 kg holt-tengeri sót, engedd tele a kádat, majd áztasd magad 20 percig, fürdés után pedig hidratáld a bőrödet. A narancsbőr ellen hatékony a burgonyapakolás is, ami hidratálja, nyugtatja a bőrt és feszesíti a kötőszöveteket. Hámozz meg, majd karikázz fel egy burgonyát, és helyezd a kritikus testzónákra. Tekerd be egy törölközővel, hagyd fenn 15 percig, majd hideg vízzel zuhanyozz le.

Igyál többet a szépségért!

A test 80%-a víz, így nem csoda, hogy számos probléma forrása a nem megfelelő folyadékbevitel. A kínai orvoslás szerint a bőr a harmadik vese és fontos kiválasztó szerepe van, hisz a test ezen keresztül szabadul meg a méreganyagoktól. Ha naponta legalább 3 liter ásványvizet vagy cukormentes gyógyteát megiszol, az segít a méregtelenítésben és a salaktalanításban, így bőröd üdébbé és feszesebbé válik. Fogyassz rendszeresen oxigénes vizet, amelynek segítségével felszámolhatod a makacs narancsbőrt is.

Ajánlott ételek a narancsbőr mérsékléséhez:

Telítetlen zsírsavak, melyek képesek lekötni és eltávolítani a testben túltengő savakat, illetve csökkentik a sejtek gyulladását valamint az étvágyat. Erősítik a bőrszövetet és a rostokat. Ilyen a hidegen sajtolt repce-, lenmagolaj, dió- és mogyorófélék, avokádó, tengeri halak.

C-vitaminban és flavonoidban gazdag élelmiszerek, a bennük lévő antioxidánsok segítenek a zsírsejtek lebontásában, amelyek a narancsbőrt is okozzák: citrusok (grapefruit, narancs, citrom), piros gyümölcsök (eper, málna, áfonya, feketeribizli), kivi, brokkoli, hagyma.

Káliumban gazdag élelmiszerek, melyek stimulálják a nyirokkeringést és így a salakanyagok kiürítését is. Ilyenek például a hüvelyesek, a cseresznye, az aszalt gyümölcsök (különösen a sárgabarack), az olajos magvak (mandula, dió, mogyoró), a sötét levelű zöldségek, mint pl. a spenót.

Rostokban gazdag élelmiszerek: a teljesség igénye nélkül – mert rengeteg van! Ilyenek a hüvelyesek, mogyoró- és diófélék, zöldborsó, petrezselyemzöld, fehérrépa, kelbimbó, brokkoli, padlizsán, póréhagyma, aszalt gyümölcsök, piros gyümölcsök.
Fehérjeforrás, az izmok megerősítéséhez. Jöhetnek a tányérra a hüvelyes zöldségek, szárnyas húsok, a tojás, a különféle halak és a zsírszegény tejtermékek.

A lift helyett válaszd a lépcsőket! Amikor legközelebb hazafelé tartasz, szállj le 1 vagy 2 megállóval hamarabb a buszról és folytasd az utadat gyalog! Ezzel máris tettél a combodon éktelenkedő narancsbőr ellen!

Szerző:Udvari Fanni

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.

Makacs narancsbőr

Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.

Szebb bőr, kevesebb pattanás!

Van pár fontos vitamin, ami segít eltüntetni a makacs pattanásokat és belsőleg is támogatják a bőr egyensúlyát, illetve néhány tanács, amit érdemes megfogadni és máris jelentős javulás érhető el az arcbőr problémáinak terén. Nézzük!