Menü

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

A május első hétvégéjén megrendezett csapatépítő kalandon negyedszer vettünk részt. A verseny első napján a bátor és kitartó egyéni, páros, 2-4 fős versenyzők, míg a következő napon az 5-13 fős csapatok rajtoltak el, hogy nekivágjanak az embert próbáló 211 km-es távnak.
Igazi hősként tekintek minden olyan futóra, aki egyedül vág neki a 211 kilométernek, mely csapatban sem kis kihívás, nemhogy egyéni indulóként! A Balatont megkerülő egykörös verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthettek a résztvevők.

A FuTamási futók hajnal 3 óra 35 perckor rajtoltak el a versenyközpontból, Balatonfüredről és a 10 futó idén is teljesítette a gigantikus távot, együtt futottuk körbe a Balatont, mellyel összesen 211 km-t tettünk meg, többezer futótársunkkal együtt.

A tavalyi Ultrabalaton életre szóló élménye után nem volt kérdés számunkra, hogy ugyanabban az összetételben szeretnénk rajthoz állni idén is. A 211 km-es távot idén 56 szakaszra tagolták a szervezők, ez bőséges választási lehetőséget kínált a futásaink beosztásához. Alapvetően fejenként 3 vagy 4 hosszabb-rövidebb futással terveztünk. A váltópontok közötti eligazodást applikáció, szakaszkalkulátor segítette, mellyel végig nyomon követtük futóink haladását és a csapat mozgását.

Idén is kiemelném a remek szervezést, gondoljunk csak bele, ahhoz, hogy az UB ilyen páratlan élmény legyen több ezer résztvevőnek, ahhoz minden évben több, mint kétszáz kilométeren át szinte hiba nélkül kell biztosítani a pályát, el kell juttatni több kamionnyi árut (vizet, izotóniás italt, gyümölcsöket, frissítő falatokat, meleg ételt, szőlőcukrot és még ezernyi apróságot) az ötvenöt váltópontra. Nem kis feladat!

A szervezők idén is gondoltak a jótékonyságra, ezzel a lehetőséggel a FuTamási futócsapat is élt. A chip 5000Ft-os letéti díját ebben az évben is felajánlottuk a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity programjának keretében jótékony célokra! A BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity kezdeményezésnek köszönhetően a következő egészségügyi intézmények részesültek támogatásban:
Konduktív Óvodáért Alapítvány, melynek célja a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodájába járó mozgáskorlátozott gyermekek támogatása.

Őrzők Alapítvány, melynek legfontosabb célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onko-hematológiai részlegének a fejlesztése, az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása.
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. Cél a kórházukban ápolt betegek hatékonyabb gyógyítását segítő színvonal emelése, a vármegyei kórház működési feltételeinek magasabb színvonalú biztosítása, tárgyi, gyógyító eszköz készletének bővítése. Az összegyűlt összeget a BioTech USA Magyarország is kiegészíti. Ez az összefogás is megmutatja a szervezők és a futók közösségének erejét!

Úgy vélem, hogy az Ultrabalaton mindenki számára egy hatalmas élmény, függetlenül a csapat létszámától, illetve a lefutott kilométerektől. Mindenkit biztatok a részvételre, aki kicsit is szeret futni, szervezzen csapatot, nevezzen bátran! Egyre nagyobb presztízse van a céges csapatok kategóriájának is, mely igazán különleges csapatépítő program lehet, de akár barátokkal, futótársakkal is nekivághatunk az eseménynek! Mi jövőre is biztosan ottleszünk!

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.