Menü

Társasjátékok felnőtteknek

Ki mondta, hogy a felnőttek nem szeretnek játszani? Léteznek bizony kifejezetten felnőtteknek való társasjátékok. Én ma pont ilyesmit keresek a neten, esetleg valakinek ötlet? Vélemény?

Ahogy szétnézek a piacon, bizony látni, milyen jópofa dolgokra lehet bukkanni és milyen széles a paletta, akármilyen alkalomra is keresgélünk.

Téves elképzelés, hogy a társasjáték a gyerekeknek való. Ha keresgélünk a piacon, bizony látni, milyen remek felnőtt társasjátékokra lehet rátalálni és milyen széles a választék. Ötletes, kreatív, szórakoztató, erotikus és vicces, vagy gyakorlatilag bármilyen! Akár kettesben szeretnénk a párunkkal szórakoztató, vagy meghitt társasjátékot játszani, akár egy partit akarunk feldobni vele, vagy csak egyszerűen a társaságban iszogató párokkal együtt próbálnánk ki valamiféle kvízjátékot, amivel vidámabban telik az este, mindenképp jó választás előkapni egy ilyen dobozt.

Rugaszkodjunk el az Activity feladataitól – bár kétségtelenül az is egy örök kedvenc – a játékok tárháza végtelen. Számos társasjáték a felnőtteknek is izgalmas perceket szerezhet, hiszen a játék élménye és öröme nem feltétlenül csak a gyerekeké lehet! Sőt!

Az elgondolkodtató stratégiai játékok nagyon népszerűen, de vannak - akár egyszemélyes - logikai játékok, gondolkodtató társasok, készségfejlesztő játékok, kommunikációs feladványok, önismereti játékok, asszociációs társasok, érzelmi intelligencia-fejlesztő feladatok. Felejtsük el a sakkot ás a kártyázást, próbáljunk ki felnőtteknek való társasjátékokat!

Az efféle játék amellett, hogy örömet jelent, komoly fejlesztő hatású is, s nemcsak a gyerekekre nézve, hanem a párkapcsolatunkra, házasságunkra, barátságainkkal való kapcsolatainkra is. Mert a játék építi, csiszolja, erősíti és próbára teszi az embert.

Létezik sok olyan típus, amelyet az egész család együtt játszhat, de vannak kifejezetten felnőtteknek szóló játékok is.

Ha vendégséget szervezünk, barátokat hívunk, akkor kiváló alternatíva a hangulat fokozására, - vagy ha épp leül a hangulat – előkapni a társasokat. Számtalan party társasjáték segítheti a tökéletes összejövetelek nélkülözhetetlen vidámságát.

Sokkal jobb ötlet és személyesebb is, mint a mobilt nyomkodva, a világhálón lógni, mikor a szeretteinkkel, barátainkkal minőségibb időt is eltölthetünk!

Minden jó társasjáték leginkább a szociális kompetenciákat fejleszti. Emellett még számos más készséget fejleszt, de mindenképp említendő a közösségi élmény pozitív hatása. A jó társas megtaníthat összpontosítani, elemezni, gyorsan dönteni, logikus következtetéseket levonni, érvelni, problémákat megoldani.

Jó játékot mindenkinek!

Martinka Dia

Sportolási ötletek a nyári időszakra

Ahogy beköszönt a nyár, sokan keresünk lehetőségeket a szabadban való tevékenységekre, hogy kihasználjuk az évszak adta lehetőségeket. A nyári hónapok ideálisak a szabadtéri sportolásra és testmozgásra, hiszen a napsütéses napok lehetővé teszik, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Viszont tény, hogy a nyári forróság fullasztó tud lenni, emiatt a szabadtéri sportolás terén kompromisszumot kell kötni. Az alábbi cikkben néhány nyári sportolási lehetőséget nézhetünk meg, amelyek aktív, és szabadtéri kikapcsolódást jelentenek.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.