Menü

Nyári hajviselési tippek

A nyári frizurák többsége hosszú és félhosszú hajból egyaránt elkészíthető, ráadásul többségében kreatívak is. Értelemszerűen a legnépszerűbb a copf, legyen az rövidebb, vagy hosszabb. Azonban azon túl is rengeteg opció van, a vizes hatású hajon át egészen a különböző konty formáig.

Férfiaknál az egyenes, hosszú-vagy középhosszú hajstílus legtöbbször jól néz ki. Emellett arcformától függően jól néz ki a göndör, vagy fonott hajstílus is. Noha ez nem mindenki számára érhető el, és akinek göndör a haja, természetesen mindig egyeneset szeretne. Aki pedig egyenes hajjal rendelkezik, mindig arról álmodozik, hogy göndör haja legyen. Nőknél sokkal szélesebb a paletta, hiszen itt többféle hajstílus közül lehet válogatni. Hajszínekből nyáron a világosabb árnyalatok dominálnak, illetve nőknél nagy divat a balayage, ami a napsütötte haj hatását kelti, emellett az 40-es, 50-es korosztálynál gyakran előfordul a vörös szín.

Rövid copf: Férfiaknál és nőknél egyaránt jól néz ki középhosszúságú hajjal a rövid copf. Ilyenkor a hajat szorosan összefogva, majd összekötve egy rövid copfot kapunk. Férfiaknál szintén jól néz ki, hogy ha ezt visszahajtva egyfajta mini kontyba kötjük a hajat. Nők esetén pedig mind a szétszedett, mind pedig az egyenes végű copf jól néz ki.

Vizes hatású haj: Azoknál, akiknél teljesen esélytelen, hogy még egy kosza hullám is legyen a hajukban, mindenképp jó döntés lehet a vizes hatású hajviselet. Ezt leginkább a strandszezon idején lehet elérni, valamint a vizes hatást nehéz hosszú ideig fenntartani. Ezt pedig könnyedén lehet ötvözni copffal, adott esetben szorosan összekötve. Vagy pedig kiengedett hajjal is jól néz ki.

Strandhullámok: Ha hagyjuk a hajunkat levegőn megszáradni legtöbben kapunk egy természetes gyengéd hullámot bele, még férfiként is. Száradás közben a hajat érdemes oldalra fésülni, majd az ujjaink segítségével összefésülni a tincseket, végül egy kevés hajlakkal, vagy zselével fixálva azt. Ezáltal egy rövid ideig enyhén hullámos hajat varázsolhatunk magunknak.

Kócos rövid: A rövid haj egyik előnye, hogy könnyedén formázható. Azonban a rövid hajat lehet hordani kócos, kevésbé rendezett formában is, amely különösen férfiaknál szintén nem néz ki rosszul.

Kócos hosszú: A mostani divat szerint a kócos, rendezetlen haj egyre jobban néz ki. A fentebb említett kócos rövid hajstílus közeli társa, a kócos hosszú haj, amely sokszor rendezetlen, szétszórt hatást kelt, azonban lazán összefogva, majd a copfot adott esetben az egyik váll mellett elvezetve a mai modern divatnak megfelelő hajviseletet kaphatunk.

Klasszikus egyenes: Az egyenes hajstílus pedig minden olyan embernek jó, akinek egyáltalán nem lesz göndör a haja. Ennél a hajformánál tulajdonképpen az egyszerű hátrafésülésen kívül nem igazán van más teendő, még érdemes lehet a fényesebb hatás érdekében hajlakkal lefújni a hajat, de ez a hajstílus kevés törődést igényel, és egyszerűsége miatt tökéletes a rohanó világban.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.