Menü

Mi az a migrén piercing?

Mi is az a migrén piercing, hol van a helye, hová teszik és mire jó? Zavaró vagy kényelmes viselet? Csak jó üzlet, vagy tényleg remek és hatásos alternatív megoldást jelent?

Aki migrénes rohamoktól szenved, pontosan tudja, milyen érzés erős fájdalomcsillapítókon élni, melyek sajnos néhány esetben ideig-óráig hatnak. Manapság egyre növekszik az alternatív gyógymódot keresők száma, akik a „vegyszermentes” módszerek felé fordulnak. Nekik segíthet a migrén piercing, mely az ősi kínai gyógyítás témakörébe tartozó akupunktúra elvein alapszik.

Mi a migrén, hogyan hat erre a migrén piercing és milyen viselni?

A „migrén” , melytől a lakosság 10%-a szenved (többségében nők), fejfájást jelent, legtöbbször hirtelen, rohamszerűen fellépő, erős fájdalmat, mely lehet hosszantartó és sajnos visszatérő probléma is.

Lüktető erős féloldali fájdalom jellemzi, amelyet hang- és fényérzékenység, hányinger, vagy hányás kísérhet. A migrénes fejfájás általában fizikai terhelésre fokozódik.

Valószínűleg az agyi erek görcsös összehúzódása vagy agyi működészavar lehet a felelős ezért a fájdalomért, de nem segíti a javulást az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a rossz alvás és a dohányzás, alkoholfogyasztás sem.

Mivel a gyógyszerszedés hosszútávon nem jó megoldás, ezért egyre többen fordulnak alternatív, vegyszermentes megoldások felé, ők használják többek között a migrén piercinget is, mely a’90-es évek elején terjedt el világszerte.

Ez a piercing ősi kínai gyógymódon, az akupunktúrán alapszik, mely kimondja, hogy testünk tele van akupunktúrás pontokkal, melyre megfelelő nyomást gyakorolva segíthet egészségügyi problémáinkon, kedélyállapotunkon.

A migrén piercinget a fülkagyló középső részén viselik, melyet szakember helyez be speciális mérőműszer segítségével, tehát semmiképp sem házilag tesszük fel, hiszen meg kell találni az akupunktúrás pontot.

Hogy valóban hatásos-e fejfájás ellen, erről megoszlanak a vélemények, mint általában mindenről.

A kutatások arról szólnak, hogy viselői 40%-a elégedett, mások nem éreztek tartós és jelentős változást.

Természetesen meg kell említeni az egészségi állapotunkat és életmódunkat, mely befolyásolja a hatékonyságot, hiszen sok egészségügyi probléma a helytelen életmódnak is köszönhető.

Amennyiben migréntől szenvedünk, mindenképp változtassuk életmódbeli szokásainkon és ha úgy gondoljuk, tegyünk egy próbát a migrén piercinggel, melyet mindenképp szalonban, hozzáértő segítségével válasszunk ki.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.