Menü

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Pozitívan megjelenni

Talán az első és legfontosabb az öltözködés, ilyen helyzetben inkább legyünk túlöltözöttek, mint alulöltözöttek. Persze senki sem várja el, hogy öltönyben menjen egy ember, de melegítőben és egy fehér pólóban menni ha csak nem ez a randi tematikája, akkor eléggé furcsa kezdő benyomásnak hat. Mivel egy este mindenki több jelölttel is találkozik, ezért előnyös ha van valami különleges, megjegyezhető a külsőnkön. Ez lehet például egy színes nyaklánc, karóra, vagy valamilyen más ékszer. Figyeljünk a testbeszédre, a mosolygás, a kézzel való kommunikáció aranyos tud lenni, de a túlzott lazaság értelmetlenül hat, ha pedig nagyon merev valaki, akkor azt megérzik rajta a többiek is, és egyáltalán nem tud megnyílni az az adott ember.

Különösen férfiként célszerű időben érkezni, így egyszerűbb alkalmazkodni a helyhez, kikérni esetleg egy kör italt. Valamint egy ilyen este alatt próbáljunk pozitívak maradni, ez nem az a hely ahol drámákat várnak el, vagy, hogy milyen kapcsolatunk volt korábban. Persze meg lehet ezt említeni, de itt fontos, hogy pozitívak legyünk, és próbáljunk előremutatóan kommunikálni.

Ne túl sokan, és egyedül sem a legjobb

Különösen fiatal nőkre, de férfiakra is ugyanúgy igaz – elnézést a szerintem valós sztereotípiáért –, hogy szeretnek közösen menni rapid randira. Ez persze jó dolog a résztvevőknek, valamint új lehetőséget ad a többieknek is, viszont így pont az új emberek iránti nyitottság veszik el. Valamint lehet, hogy egy férfi akinek szimpatikusak vagytok egyedül érkezett, viszont fél egy 3-4 fős női társasághoz odamenni beszélgetni. Kellemetlen tud lenni az is, hogy ha egy baráti társaságból majd az utólagos “matchek” után mondjuk egy nőnek több férfi is szimpatikus, ez értelemszerűen vicces helyzeteket, konfliktusokat szül.

Személyes tapasztalat (igen én is vettem már részt rapid randin), hogy a legjobb egy olyan baráttal menni, akiben megbízol, és közel érzel magadhoz. Baráti társaságban az egész inkább egy közös iszogatássá, bulivá alakul át, az ismerkedés pedig háttérbe szorul. Míg igaz az is, hogy egyedül jobban megilletődik egy-egy ember, és nem tud úgy beszélgetni, mint ha mondjuk egy barátjával megy, akiben megbízik.

Egyszer beszélek, máskor hallgatok

Érdekes helyzet, és szerintem ez a legszokatlanabb része a rapid randiknak, hogy mikor ki irányít egy beszélgetést, és milyen formában. Hiszen itt az adott rendezvénytől függően, de 3-4 percenként új emberekkel, új kommunikációt kezdünk. Lehet, hogy korábban már mindent elsoroltunk magunkról, míg a partner csak egy-két szót szólt. Aztán jön egy olyan helyzet, ahol alig tudunk magunkról mondani bármit is, mivel a partner elbeszéli az egész életét. Ha beszélünk magunkról, kérdezzünk valamit a másiktól is, hogy neki is legyen lehetősége megmutatni magát.

Összességében nem jó, ha túl sokat beszélünk, de az sem, ha túl keveset. Valamint meg kell találni az egyensúlyt az olyan témák, mint a kultúra, a hobbik, és a személyes sztorik között. Valamint a kényes témákat, mint a politika, a pénz, a direkten megkérdezett előző kapcsolatok érdemes kerülni, de közben előjöhet olyan helyzet, hogy valaki pont erről szeretne beszélni.

Köszönjünk el!

Rapid randin zenével, esetleg szóban szokták jelezni, mikor vége az adott körnek, és cserélni kell partnereket. Ez lehet 3-4 perc, de akár 15-20 perc is. Van, aki egyszerűen a zene hallatára parancsszóra feláll, és tovább indul, ez igazából rosszul veszi ki magát, megszakad a kommunikáció, és az egész olyannak hat mintha mindenki menne a saját dolgára. Ha tehetjük, akkor mindig búcsúzzunk el a partnertől, ha pedig pozitív volt az egész beszélgetés, akkor már ott mondhatjuk, hogy: ezt a beszélgetést szívesen folytatnánk akár az este után élőben, vagy interneten keresztül.

Kérdések a beszélgetéshez

Milyen zenét szeretsz?
Milyen filmeket szeretsz? Ki a kedvenc színészed/színésznőd?
Mit szoktál csinálni szabadidődben?
Ha bárhol élhetnél a világon, hova költöznél?
Tengerpart, túrázás, vagy inkább városnézés?
Van/volt háziállatotok?
Kedvenc kaja
Fiút vagy inkább lányt szeretnél?

Legvégül pedig a rapid randi nem egy annyira “para” hely, mint mondjuk a fogorvos, vagy az urológia, bármennyire is ijesztőnek hat. Ha ilyen helyre megyünk a legfontosabb, hogy pozitívan álljunk hozzá, mosolyogjunk, és érezzük jól magunkat. Valamint többféle rapid randi típus is létezik, persze vannak fizetősek, meg korosztály alapján lebontottak, viszont ha tehetjük, akkor olyan eseményre érdemes menni, ami kapcsolódik vagy az iskolánkhoz, egyetemünkhöz, vagy a munkahelyhez ahol dolgozunk.

Például a legtöbb egyetem hallgatói önkormányzata szervez randikat, amire értelemszerűen egyetemi hallgatók jelentkeznek. Személyes tapasztalat, hogy nem is feltétlenül kapcsolatok születnek egy ilyen este alatt, és nem is azért megy valaki, hogy partnert keressen magának, de akár baráti kapcsolatok is kialakulhatnak, valamint ha ketten vagytok, akkor egy közös baráti élménynek is jó, és ki tudja…lehet, hogy valaki itt találja meg élete párját.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.