Menü

Mikor van itt az ideje?

  • Dátum: 2013.05.21., 10:14

Minden kapcsolat elején, főként a nők, elgondolkoznak azon, hogy milyen lesz majd az esküvő, hány gyerekük lesz, de mikor jön el valóban ennek az ideje?

A kapcsolat elején, amíg tart az úgymond rózsaszín köd, minden a lehető legnagyobb harmóniában zajlik, és hajlamosak vagyunk tovább gondolni a kapcsolatot, mint ahol jelenleg jár. Csakis azt a férfit tudjuk elképzelni a szőke hercegnek, egy futballcsapatnyi gyereket szülnénk neki.

Később jönnek a szürke hétköznapok, előjönnek a nem annyira jó tulajdonságok a másikból és hirtelen csappani kezd a tervezgető lelkesedés. A megismert tulajdonságok alapján újragondoljuk a hosszú távú terveinket, beleillik-e még mindig a pasi az álomba.

Ha még így is tökéletesnek látjuk vele a világot, az eddig tapasztaltak szerint is álompasi maradt a férfiből. De ki mondja meg, hogy mennyi időt kell várnunk? Mikortól szabad tervezni a babát? Mikortól számíthatunk leánykérésre? A férfi dönti el egyedül? Mi van, ha a sok célozgatással elijesztjük a nagy Őt?

Szerintem egy jól működő, őszinte kapcsolatban mindent meg lehet beszélni. Ne féljünk megbeszélni nem csak a problémákat, de az érzéseinket és esetleges elvárásainkat is. Együtt gondolkozzunk a jövőről és együtt is tervezzük, elvégre családot sem egyedül tervezzük. Meg lehet kérdezni a férfit nyugodtan arról, hogy mit gondol a közös jövőről, hiszen hosszú távú kapcsolatban bizony a férfi is elgondolkodik ilyenekről, és ha nem letámadjuk, hanem tényleg a véleményére és elképzeléseire vagyunk kíváncsiak, nem is fog megfutamodni.

Fotó:
sxc.hu

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.