Menü

A sajt fán nő - hiszi sok brit iskolás

  • Dátum: 2013.06.03., 15:28

A sajt fán nő, vagy legalábbis valamilyen növény gyümölcse - így hiszi az öt és nyolc év közötti brit általános iskolások csaknem egyharmada.

Minden tizedik gyerek szerint a paradicsom a föld alatt növekszik - mint a krumpli -, a halrúd csirkéből van, egyharmaduk pedig úgy tudja, hogy a kenyér és a tészta húsból készül. Mindez 27 ezer 500 gyermek megkérdezésével derült ki, a felmérést - amely kiterjedt a szigetország egészére - a Brit Táplálkozási Alapítvány végeztette.

A gyerekek ötöde még sohasem látogatott el egy gazdaságba.

Bár az ételek eredetéről igencsak homályosak ismereteik, az egészséges étkezésről jóval többet tudnak a felvilágosító kampányoknak köszönhetően. Így például az általános iskolások háromnegyede "kívülről fújta", hogy naponta ötször kell enni gyümölcsöt és zöldséget - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás:
MTI

Fotó:
sxc.hu

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.