Menü

Ezt próbáld ki – tollaslabda

  • Dátum: 2013.07.20., 21:44

Kevesen vannak, akik gyerekkorukban, vagy később legalább egyszer ne próbálták volna ki ezt a sportágat, viszont még kevesebben vannak azok, akik versenyszerűen űzik. Pedig a verseny tollaslabda sokkal izgalmasabb és egészségügyileg is hatékonyabb, mint hobbiformája.

A tollaslabda nagy előnye és népszerűségének titka, hogy bárki űzheti, valamint minimális és viszonylag olcsó felszerelést igényel. Strandok, kirándulások, szabadtéri rendezvények kedvelt időtöltése, amely megmozgat és szórakoztat.

A verseny tollaslabda természetesen egészen más lapra tartozik. Remek állóképességet lehet elérni a segítségével, emellett fejleszthető a koncentráció és a reakciógyorsaság is. Lehet egyénileg és párosban játszani (a küzdő feleket háló választja el, a pálya méretei meghatározottak), és aki eredményt akar elérni, annak bizony sokat kell edzenie, gyakorolnia. A játék nagyon izgalmas és látványos tud lenni, nem véletlenül vették fel az olimpiai programba.

Érdekesség, hogy a tollaslabda hagyományai több ezer évre vezethetők vissza. Persze akkoriban még nem pontosan ezt a játékot játszották, de a különböző változatok egymástól függetlenül Európában, Amerikában és Ázsiában is jelen voltak. A mai forma elődjét angolok „hozták magukkal” Indiából a 19. században. Először Badminton városában rendeztek versenyt, innen a sportág angol elnevezése.

A tollas népszerűsége fokozatosan emelkedett, de például Magyarországon a versenysport csak bőven a második világháború után kezdett meghonosodni.  A sportág hivatalos olimpiai műsoron először az 1992-es barcelonai ötkarikás játékokon volt.

A sportág legjobbjainak manapság a dél-koreaiak, az indiaiak, az angolok és a dánok számítanak.

Fotó:
sxc.hu

Szépségszalon - otthon

Az otthoni szépségápolás előnye, hogy olcsó, gyors, könnyű, kéznél van s még bevásárolni sem kell hozzá különleges alapanyagokat, hiszen a konyha és a hűtőszekrény tele van szépítő élelmiszerekkel. Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Cikkünkben néhány hasznos és egyszerű szépségtippet gyűjtöttünk össze.

Itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok a Viadalt!

Szeptemberben az ország két pontján, Veszprémben, illetve Budapesten is lehetőségetek nyílik kipróbálni magatokat ebben az aktív stratégiai játékban, amely egyre több rajongót szerez magának.

Borsika Udvar: antik és valódi ennivaló egy helyen

Fogadjunk, hogy még nem ittál kávét vagy szörpöt hasonló környezetben! Ha Csongrád megyében élsz, vagy errefelé látogatsz, semmiképp se hagyd ki, hogy megnézed a Borsika Udvart, ahol egészséges és hiteles forrásból származó házi ételeket, valamint vidéki stílusú dolgokat vásárolhatsz. A hangulat varázslatos és egyedi...

Magyarország-szerte terjed a chi futás

Rohanó világunkban újabb és újabb edzésformákkal találkozhatunk, miközben mi csak sietünk tovább a mindennapokban, és talán ha olvasunk is az opciókról, nem szorítunk időt arra, hogy kipróbáljuk őket. Álljunk meg most egy percre, és vessünk egy pillantást a chi futásra!

Hard Dog Race: ez a futás nem csak kutyagolás volt

Szombaton rendezték meg újra a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadályfutást, ahol a nyári forróságban kutyák és gazdik 6 kilométer hosszú, 16 nem is akármilyen akadályból álló pályát teljesítettek. Volt itt sárban úszás és cipekedés, hegymenet és lejtő... na meg feledhetetlen élmények, érmek és öröm a célban.