Menü

Ezt próbáld ki – tollaslabda

  • Dátum: 2013.07.20., 21:44

Kevesen vannak, akik gyerekkorukban, vagy később legalább egyszer ne próbálták volna ki ezt a sportágat, viszont még kevesebben vannak azok, akik versenyszerűen űzik. Pedig a verseny tollaslabda sokkal izgalmasabb és egészségügyileg is hatékonyabb, mint hobbiformája.

A tollaslabda nagy előnye és népszerűségének titka, hogy bárki űzheti, valamint minimális és viszonylag olcsó felszerelést igényel. Strandok, kirándulások, szabadtéri rendezvények kedvelt időtöltése, amely megmozgat és szórakoztat.

A verseny tollaslabda természetesen egészen más lapra tartozik. Remek állóképességet lehet elérni a segítségével, emellett fejleszthető a koncentráció és a reakciógyorsaság is. Lehet egyénileg és párosban játszani (a küzdő feleket háló választja el, a pálya méretei meghatározottak), és aki eredményt akar elérni, annak bizony sokat kell edzenie, gyakorolnia. A játék nagyon izgalmas és látványos tud lenni, nem véletlenül vették fel az olimpiai programba.

Érdekesség, hogy a tollaslabda hagyományai több ezer évre vezethetők vissza. Persze akkoriban még nem pontosan ezt a játékot játszották, de a különböző változatok egymástól függetlenül Európában, Amerikában és Ázsiában is jelen voltak. A mai forma elődjét angolok „hozták magukkal” Indiából a 19. században. Először Badminton városában rendeztek versenyt, innen a sportág angol elnevezése.

A tollas népszerűsége fokozatosan emelkedett, de például Magyarországon a versenysport csak bőven a második világháború után kezdett meghonosodni.  A sportág hivatalos olimpiai műsoron először az 1992-es barcelonai ötkarikás játékokon volt.

A sportág legjobbjainak manapság a dél-koreaiak, az indiaiak, az angolok és a dánok számítanak.

Fotó:
sxc.hu

Magyarország-szerte terjed a chi futás

Rohanó világunkban újabb és újabb edzésformákkal találkozhatunk, miközben mi csak sietünk tovább a mindennapokban, és talán ha olvasunk is az opciókról, nem szorítunk időt arra, hogy kipróbáljuk őket. Álljunk meg most egy percre, és vessünk egy pillantást a chi futásra!

Hard Dog Race: ez a futás nem csak kutyagolás volt

Szombaton rendezték meg újra a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadályfutást, ahol a nyári forróságban kutyák és gazdik 6 kilométer hosszú, 16 nem is akármilyen akadályból álló pályát teljesítettek. Volt itt sárban úszás és cipekedés, hegymenet és lejtő... na meg feledhetetlen élmények, érmek és öröm a célban.

Ezt próbáld ki! - Sportágválasztó

Mai ajánlónk rendhagyó módon nem egy sportágról szól, hanem sokkal többről...

Ezt próbáld ki! - Fit-kid

A Fit-kid a fitnesz gyerek változata. A legkisebbek is űzhetik, szórakoztató, fejlesztő, egyben kemény sport.

Ezt próbáld ki! - Triatlon

A triatlon fiatal sport, ugyanakkor népszerű is. Nehéz, elsősorban olyanoknak ajánlott, akiknek mindegyik sportágban van múltjuk, azonban gyerekek is elkezdhetik.