Menü

Magyar foci – végre egy nézhető mérkőzés, nyert a Ferencváros – hétvégén indult a NB I

  • Dátum: 2013.07.31., 12:12

Sajnos a gyászos nemzetközi kupaszereplés után elmondhatjuk, hogy az első - osztályú futballcsapatok innentől kezdve csak a hazai pontvadászatra koncentrálhatnak - hétvégén megkezdődött az bajnokság.

Már a pénteki Lombard Pápa – Puskás Akadémia mérkőzéssel indult a szezon, ahol az első félidőben fölényben lévő pápaiak maguk javára dönthették volna el a mérkőzést, de kimaradtak a helyzetek, s a jól hajrázó, fennállása óta első NB I –es idényét töltő Felcsút, egy kapu előtti kavarodás után egyenlített. A Pápa még sosem nyert idénynyitó mérkőzést az első osztályban.

A legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzés azonban a Ferencváros pécsi vendégjátéka volt, ahol a vendégszurkolók már egy héttel a találkozó előtt felvásárolták a számukra biztosított ezer darab jegyet. De a mérkőzés kezdésétől a mecsekaljai szurkolók egy részével együtt távol maradt, mivel nem értenek egyet az MLSZ által bevezetni kívánt, mérkőzés – beléptetési szabályokkal. Mondván, a magyar foci ellensége nem az a kevés szurkoló aki kimegy a stadionokba, hanem az a teljesítmény amelyet a csapatok a nemzetközi kupában nyújtottak.

Ehhez képest a tikkasztó hőségben nagy elánnal vetette magát a küzdelembe mindkét csapat, a támadójáték került előtérbe, ami ha nem is a játék színvonalát emelte, de mindenképp egy semleges néző számára is nézhető, élvezetes első félidőt láthattunk. A Fradi a frissen igazolt holland Tuijp egyéni helyzetfelismerésének köszönhetően szerzett előnyt, melyet a szervezett játékot bemutató Pécs a második félidőben megérdemelten egyenlített ki. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a gyengébb iramot hozó második félidőben a 61. percben emberelőnybe kerültek a fővárosiak – Szatmárit állította ki a játékvezető, a második sárgalapja után -  melyet 77. percben a másik szerzemény, Valpoort révén ki is használtak. Dicséret illeti a mecsekaljaiakat is, mert mindent megtettek a mérkőzés megnyeréséért, sőt a találkozó középső részében uralták a középpályát és helyzeteket is kidolgoztak, azonban nem volt szerencséjük. Ha hasonló játékkal rukkolnak ki az elkövetkezendő mérkőzéseiken, üde színfoltja lehet Lőrinc Emil együttese a mezőnynek, s fel kell kötniük a csapatoknak a nadrágot ha eredményesek akarnak lenni a pécsiek ellen. A Ferencvárosnak a hőn áhított célkitűzés, a bajnoki cím megszerzése érdekében fejlődnie kell. Mindenesetre az edző által képviselt mentalitás, a minden áron való győzni akarás, és alázat megmutatkozik a játékosokon is, amely sokszor átlendíthet egy csapatot a nehéz helyzeteken.

A többi pályán is megküzdöttek egymással és a nagy meleggel a felek. Szombaton az Újpest nem tudta megtartani első félidőben szerzett előnyét, s otthon kapott ki a Pakstól. Az MTK hazai pályán simán felülmúlta az újonc, Véber - vezette Mezőkövesdet. A tavalyi bajnok Győr döntetlenre végzett a Diósgyőr ellen. Vasárnap a pályaválasztó csapatok hagyták el győztesen a pályát, a Videoton a Haladást múlta felül, a Kecskemét ismét „mumusa” volt a Honvédnak, míg a Debrecen emberelőnybe kiütötte a Kaposvárt.  Örömteli, hogy minden pályán született gól, ha a játékosok hasonló teljesítménnyel rukkolnak ki, mint amilyen a Pécs – Fradi volt, akkor még néha a TV elé is érdemes lesz leülni.

Lombard Pápa–Puskás Akadémia FC 1–1 
Újpest FC–MVM Paks 1–2 
Pécsi MFC–Ferencváros 1–2
MTK Budapest–Mezőkövesd-Zsóry 3-0
Győri ETO FC–Diósgyőri VTK 1–1 
Videoton FC–Haladás 2–0 
KTE-Phoenix Mecano–Bp. Honvéd 3–1 
Debreceni VSC-Teva–Kaposvári Rákóczi 7–1

Fotó:
sxc.hu

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.