Menü

Vasárnap Győrben vendégszerepelt a BL – győztes Bayern München

  • Dátum: 2013.08.12., 10:20

A szombati Győri ETO Ferencváros elleni NB I – es bajnoki mérkőzés után vasárnap a kisalföldi megyeszékhelyen szerepelt a Bajnokok Ligája - győztes, világhírű Bayern München labdarúgó csapata. A német sztárcsapat a mindkét klubot támogató AUDI cég közbenjárására érkezett erre a gálamérkőzésre Magyarországra. 

A német bajnoki címvédő Bayern München hazai pályán elért, Borussia Mönchengladbach elleni 3-1-es győzelmével megkezdődtek a Bundesliga 2013–2014-es küzdelmei. Így a bajorok remek hangulatban várhatták az összecsapást. A németek elküldték a Győrbe utazó keret névsorát, így a magyar nézőknek jó hír volt, hogy mindenki, aki nem bajlódott sérüléssel, ott volt az ETO Parkban. A közönség láthatta az új ex – barca - s edzőtől Pep Guardiolától kezdve Riberyn és Mülleren át a Borussia Dortmundtól elcsábított Götzét is. Várható volt, hogy a „bőrnadrágosok” biztosan nem veszik majd félvállról a mérkőzést, mert Guardiola szerint az első két-három eredmény azért fontos, hogy hitet és bizalmat tápláljon az edzőbe!

Pintér Attila Az ETO vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta, nagy megtiszteltetés lesz az FC Bayern München ellen pályára küldeni a játékosokat, és biztos abban, mint minden  futball rajongónak nagy élmény lesz ez a meccs, főként azoknak akik élőben láthatják majd a német sztárokat az ETO Parkban.
A Bayern München látogatása nemes gesztus a magyar klub számára, a vendégek még fellépési díjat sem kértek, így a mérkőzés teljes bevétele – melyen az előzetes hírek szerint teltház lesz, mert minden jegy elkelt – a győri utánpótlás nevelésre fordítódik.

A mérkőzésre kilátogató 15 ezer néző kíváncsian várta, hogy Mario Götze, bemutatkozik-e új csapatában, ám a kezdőcsapatban nem kapott helyet a sérüléséből felépült játékos, ellenben több Bayern-nevelés, Weiser, Derflinger és Kirchhoff ott volt a kezdőben. A nagy nevek közül Javi Martinez és Thomas Müller volt a pályán a mérkőzés kezdésekor.

A Fraditól szombaton 2–1-es vereséget szenvedő Győr sem a megszokott csapattal futott ki a gyepre, az előző nap agyrázkódást szenvedett Sztevanovics kapust viszont már az első percben lecserélte Pintér Attila, helyére Kamenár ált.

Egy illetve két nappal ezelőtt bajnokit játszott mindkét gárda, ennek megfelelően nem szántották fel a pályát a játékosok, csendben csordogált a mérkőzés. Az első félidő legnagyobb helyzeténél a győri Andrics került ziccerbe, de Starke kapust trafálta telibe. Félóra után a német Shaqiri és Derflinger életerős lövéssel jelentkeztek, de Kamenár védett. Aztán gólt lőtt az ETO Andrics ugratta ki a saját térfeléről induló Martínezt, aki a tizenhatosig nyargalhatott, majd egy csellel elfektette a kimozduló Starke kapust, s a kapu közepébe bombázott, megadva ezzel a mérkőzésre kilátogató magyar szurkolók hangulatát.

A második félidőben aztán felpörgött a Bayern, negyedóra elteltével Shaqiri fejesével egyenlített a Bayernnek, majd pályára lépése után Götze megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az utolsó fél órában sokasodtak a német helyzetek. Nemsokára már Ribéry is a pályán volt, ekkor a magyar bajnok szinte alig birtokolta a labdát. Húsz perccel a vége előtt Shaqiri ismét fejjel volt eredményes, majd Götze vette be újra az addigra Kamenár cseréjeként pályára lépő Nagy Gergely kapuját, beállítva ezzel a 4 – 1 - es végeredményt.

Végül a nézők és valószínűleg a győri játékosok is felejthetetlen élménnyel gazdagodtak, de az igazi élmény az lenne, ha a magyar futballcsapatok olyan teljesítményt nyújtanának, hogy az európai sztárcsapatokkal végre egyszer tétmérkőzésen találkozzunk…

Fotó:
pixabay.com

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.