Menü

Megkezdődött a nagyüzem a Bundesligában – mindkét magyar gólt szerzett!

  • Dátum: 2013.08.13., 11:13

A címvédő Bayern München győzelmével megkezdődött a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2013–2014-es szezonja. Pep Guardiola gárdája hazai pályán 3–1- re győzött a Borussia Mönchengladbach ellen.

A Dortmund az Augsburg magabiztos (4–0) legyőzésével, új szerzeménye, Pierre-Emerick Aubameyang mesterhármassal kezdte az új idényt. Igaz az Augsburgnak is voltak felvillanásai, de nagy veszély nem fenyegette a Borussia győzelmét. A Dortmund sorozatban a 22. idegenbeli bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, megközelítve ezzel a Hamburg (27) és a Kaiserslautern (23) csúcsát.

A Hannover – Wolfsburg (2-0) mérkőzés a második félidőben dőlt el, amikor a vendégcsapat már csak kilenc emberrel maradt, amit a hazaiak ki is használtak – a második gólt a meccset végigjátszó Huszti Szabolcs lőtte. A magyar légiós utoljára év elején talált be a Bundesligában, de mostani jó formáját a német kupában is góllal bizonyította.

A Bayer Leverkusen – Freiburg (3-1) összecsapáson a Bundesliga legutóbbi gólkirálya Kiessling a 22. percben fejelte be az első hazai gólt, majd a Freiburg Hanke révén egyenlített. A második játékrészben aztán Szon Hung Min és Sidney Sam is betalált, így kialakítva a különbséget.

Az Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt (6-1) meccsen az újonc berliniek álomszerűen kezdtek az első félidőben, három kapufa mellett Adrian Ramos és John Brooks is megzörgette a hálót, a játékrész végén pedig a vendégek, Alexander Meier révén tizenegyesből szépítettek. A fordulás után Szami Allagui, a Hertha tunéziai válogatott támadója az első negyedórában két gólt rúgott, majd Ramos is meglőtte a második gólját. A végére pedig még fővárosi, Ronny is betalált.

A Bundesliga tavalyi osztályozós bennmaradója a Hoffenheim a Nürnberget fogadta (2-2), melyen a vezetést a hazai csapat szerezte meg, amit a második félidő elején még eggyel megtoldott, azonban a változatos mérkőzésen a Nürnberg pillanatok alatt egyenlített.

Az egykor szebb napokat látott Werder Bremen idegenben 1–0-ra legyőzte a német élvonalba 28 év után visszatérő Eintracht Braunschweiget, méghozzá az osztrák válogatott Zlatko Junuzovic hajrábeli lövésével. A zöld-fehérek 13 meccse voltak nyeretlenek a Bundesligában, ezzel egy rossz sorozatot szakítottak meg.

A Mainz – Vfb Stuttgrt (3-2) mérkőzés is igazi gólfesztivált hozott a 14. percben Nicolai Müller szerzett vezetést, de két perccel később Vedad Ibisevic kapáslövésével egyenlítettek a vendégek. A második játékrész közepén a japán válogatott támadó Okazaki Sindzsi gurított a bal alsó sarokba,  a 78. percben Choupo-Moting lőtt az ellenkezőbe, így kettővel vezettek a hazaiak. A svábok a 82. percben Martin Harnik révén még gólt szereztek, de egyenlíteniük már nem sikerült.

A német első forduló záró mérkőzésén a Schalke 04 hazai pályán változatos mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott a Hamburggal. A gelsenkirchenieknél Szalai Ádám az 58. percben – 2–3-as állásnál csereként állt be, és a 72. percben egy távoli lövés után lecsorgó labdából mentett pontot a hazaiaknak.

NÉMET BUNDESLIGA, 1. FORDULÓ
Augsburg–Borussia Dortmund 0–4
Bayer Leverkusen–Freiburg 3–1
Hannover–Wolfsburg 2–0
Hertha BSC–Eintracht Frankfurt 6–1
Hoffenheim–Nürnberg 2–2
Eintracht Braunschweig–Werder Bremen 0–1
Bayern München–Borussia Mönchengladbach 3–1
Mainz–VfB Stuttgart 3-2
Schalke 04–Hamburger SV 3-3

Fotó:
pixabay.com

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.