Menü

A magyar férfi ifjúsági kézilabda - válogatott öt ponttal áll a világbajnokságon

  • Dátum: 2013.08.14., 13:52

Mint már előzőleg beszámoltunk róla, ebben a két hétben Magyarország ( Budaörs és Érd helyszínekkel ) rendezi az U 19 – es férfi kézilabda világbajnokságot. A mieink a D – jelű csoportba kerültek, amelyben rajtunk kívül még Németország, Ausztria, Norvégia, Venezuela, Gabon kapott besorolást.

A nyitónapon győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott, Kovács Péter csapata az első fordulójában Venezuelával csapott össze a teltházas budaörsi sportcsarnokban, s a félidei kilencgólos különbséget a végére húsz felettire növelve, 39-17-re nyert, és megszerezte a kötelező két pontot. A 2. fordulóban Érd volt a házigazda, az ellenfél pedig Gabon válogatottja volt. A magyar csapat az első félidőben még nem pörgött teljes fordulatszámon, de a második játékrészben pályára lépők is hozzátették a magukét így a végén tizenkét góllal, a 29-17-re diadalmaskodva szerezte meg második győzelmét.

Kovács Péter szövetségi edző elmondása szerint az első két mérkőzésen a fő hangsúly a gyakorláson, illetve azon volt, hogy mindenki játékban legyen az elkövetkezendő osztrák, német és norvég csapat elleni mérkőzésre. Sejtése be is igazolódott, mert a 3. fordulóban már nem volt éppen jószomszédi a viszonyunk a „sógorokkal”. Ez volt az első komoly erőpróba a magyar férfi kézilabda-válogatott számára az U19-es világbajnokságon.

A kiélezett találkozó csak a hajrában dőlt el, az első félidőben nem rendeztek gólfesztivált a csapatok, az elején a mieink, majd az osztrákok tudtak elmenni két góllal, a félidő azonban 8–8-as döntetlennel zárult. A második játékrész elején három góllal is megléptek az osztrákok, ám a közönség buzdítása közepette a félidő felére azonban sikerült fordítania (12–13) a mieinknek. A végig kiélezett találkozón 17–17-nél kezdődött a pattanásig feszült, hihetetlenül izgalmas utolsó öt perc, amelyben aztán a mérkőzésen a többször is vezető szomszédainkkal végül 20-20-as döntetlent játszottunk, és egy nagyon értékes pontot szereztünk. A végén felcsillant a győzelem lehetősége is, de kimaradt az időn túli hetes, így döntetlen lett a vége.

Így a magyar válogatott jelenleg öt megszerzett ponttal a második helyen áll csoportjában az eddig száz százalékos Németország mögött. Szerdán még nehezebb dolga lesz a csapatnak, mert az ellenfél pont a német csapat lesz. A találkozót 18 órától a Sportklub közvetíti.

Fotó:
utanpotlassport.hu

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.