Menü

Hatalmas pofon a németektől az U19-es férfi kézilabda VB-n

  • Dátum: 2013.08.15., 13:55

Az férfi ifjúsági kézilabda-válogatott súlyos vereséget szenvedett Németországtól a hazai rendezésű világbajnokság negyedik csoportmérkőzésén. A Budaörsön lejátszott mérkőzésen a németek 17 gólos vereséget mértek a mieinkre és 40–23-ra nyertek.

Úgy tűnik a magyar csapatot megviselte az előző napon lejátszott kiélezett csoportmérkőzés az osztrákok ellen. Az eddig százszázalékos németek könnyedén gázoltak át az előző napi fáradalmak nyomait magukon viselő magyarokon. A németek már a találkozó elején 6–1-re elhúztak, s hazai időkérés sikertelensége után meg se álltak 4-14-ig. Ezután valamelyest alábbhagytak a germán rohamok így válogatottunk csökkenteni tudott a különbségen, így a szünetben öt gól volt a hátrány (11–16). A találkozó második félidejének elején a hazai srácok ismét az öltözőben felejtették a puskaport, ritkán sült el valakinek a keze gólt érően, így tovább nőtt a különbség.

Egy idő után már csak azt lehetett célként kitűzni, hogy nehogy kiütéses vereség legyen a vége, ám a magyar fiatalok ekkor már hitüket vesztve hibát hibára halmoztak, s valljuk meg a kispadról is vajmi kevés segítséget kaptak. Jellemző, hogy mínusz tizenkettőnél magyar időkérésnél a vendégek edzője Christian Schwarzer több lelkesítő instrukciót adott tanítványainak, mint a hazai „szakvezetés” motyogása. Az utolsó pár percben még reménykedtünk, hogy nem nő tovább a különbség, de sikerült több eladott labdával is kellemetlen helyzetbe hozni magunkat aminek kiütéses vereség lett az eredménye. A végére alakult ki a legnagyobb különbség: Magyarország–Németország 23–40.

Időben el kell gondolkodni a mutatott játékon illetve teljesítményen, mert nem is a vereség a fájó – hiszen a német csapat tényleg jobb volt - hanem az ifjúsági szinten már megmutatkozó súlyos különbség. Ha ezen az úton haladunk tovább, akkor ez a népszerű és látványos labdajáték is fantasztikus labdarúgásunk szintjére fog süllyedni. Reális különbség is kialakulhatott volna, ha nem követünk el olyan fatális hibákat, mint amilyeneket a legtöbb szituációban észre lehetett venni. (pl. az ellenfél büntetőjénél a védőink helyezkedése…stb.) Ám ehhez az kell, hogy a csapat a kispadról folyamatosan támogatást kapjon, hiszen fiatal emberekről van szó, akik fejlődni akarnak, s nem a lehorgasztott, semmitmondó fejeket szeretnék látni, mikor kinéznek az oldalvonal mellé. Tudjuk, hogy Kovács Péter fantasztikus eredményeket ért el…a 80-as években…Scwarzert pedig néhány éve még a felnőtt világbajnokság legjobb játékosának választották… Már ez is óriási különbség!

A legnagyszerűbb pedig a mérkőzés végi edzői nyilatkozat volt, amikor a „ Hogyan lehet felrázni a fiúkat a norvégek elleni mérkőzésre?”- kérdésre, a válasz egy másodpercekig tartó vállhúzogatás és hümmögés volt…

Hát így már tényleg kíváncsiak leszünk az északiak elleni meccsre mi is!
Hajrá fiúk, mutassátok meg, hogy ennél többet érdemeltek!

U19-ES FÉRFI KÉZILABDA-VB (BUDAÖRS, ÉRD)
D-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Magyarország–Németország 23–40 (11–16)
Norvégia–Gabon 39–14
Ausztria–Venezuela 38–15

Az állás: 1. Németország 8 pont, 2. Norvégia 6, 3. Ausztria 5 (117–81), 4. Magyarország 5 (111–94), 5. Gabon 0 (65–148), 6. Venezuela 0 (67–163)

Fotó:
http://www.facebook.com/kezivalogatott

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.