Menü

Rangos nemzetközi női kézilabdatornát rendez a Ferencváros

  • Dátum: 2013.08.15., 14:31

Rangos, négycsapatos nemzetközi női kézilabdatornát rendez szombaton és vasárnap az FTC-Rail Cargo Hungária az Elek Gyula Arénában.

A zöld-fehérek Kőbányai úti csarnokában sorra kerülő Elek Gyula Kupán a házigazdákon kívül a Larvik, a Rosztov-Don, valamint a Siófok KC-Galerius Fürdő együttese vesz részt.

Jeney Zsolt Ákos, a zöld-fehérek női kézilabda-szakosztályának elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy az új vezetőség három éve - amikor átvette a csapatot - "Vissza a csúcsra!" címmel tízéves programot hirdetett, és ennek fontos állomása a hétvégén első alkalommal sorra kerülő torna, amellyel a házigazda egykori sikeredzőjére is emlékeznek.

"Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat a 2011-es BL-győztes és idei BL-döntős norvég Larvik, a többszörös orosz bajnok a Rosztov-Don, valamint partner egyesületünk, a Siófok" - jelentette ki Jeney.

A torna fővédnöki tisztét Tove Skarstein, Norvégia budapesti nagykövete vállalta el, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi években szoros kapcsolat alakult ki a magyar és a norvég kézilabdázás között, hiszen több norvég kézilabdázó játszik Győrben, s a női kapitányi tisztséget is Karl Erik Böhn töltötte be.

"Remélem, ez az együttműködés a jövőben tovább fog javulni, hiszen a sport rengeteget segít a nemzetek közötti kapcsolatok elmélyítésében is" - tette hozzá a nagykövet.

Elek Gábor, a ferencvárosiak vezetőedzője arról beszélt: két héttel a bajnokság rajtja előtt jó alkalom ez a torna arra, hogy csapata erős ellenfelek ellen mérje fel, hol tart a felkészülésben.     "Pena, valamint a junior Eb-n orrtörést szenvedett Mészáros Rea nem játszhat, ennek ellenére szeretnénk megnyerni a tornát" - fogalmazott Elek.

Szergej Belickij, a Rosztov-Don vezetőedzője kijelentette: számukra most nem az eredmény az elsődleges, hanem hogy jól felkészüljenek a szeptember közepén sorra kerülő BL-selejtezőre.

Ole Gustav Gjekstad, a Larvik mestere videóüzenetében azt mondta, hogy még nincsenek BL-döntős formában, mert csak néhány hete kezdték el a felkészülést, s néhány új játékosuknak még idő kell a beilleszkedésre.

Golovin Vladimir, a Siófok vezetőedzője szerint a hétvégi mérkőzéssorozat jó erőfelmérő.

A torna programja:
    szombat:
Larvik - Rosztov-Don 10.00
FTC-Siófok 12.00
Siófok-Larvik 16.00
FTC - Rosztov-Don 18.20
    vasárnap:
Siófok - Rosztov-Don 9.30
FTC-Larvik 12.00

Forrás:
MTI

Fotó:
facebook.com/ftckezilabda

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.