Menü

Szenzáció: Savickas, a világ legerősebb embere Budapesten

  • Dátum: 2013.08.16., 11:25

Pénteken kezdődik a Világ legerősebb embere világbajnoki döntő a dél-kínai Hainan szigeten Sanyaban, ahol az előre jelzett 40 fokos meleg helyett csupán 30 fok fogadta a versenyzőket. A magyar színeket második alkalommal képviseli a tatabányai Nagy Ákos.

’A talán legerősebb csoportba kerültem, benne az Arnold Classic tavalyi győztesével, az amerikai Mike Jenkins-szel és az orosz Mikhail Koklijevvel, aki pedig az idein lett bronzérmes. Ennek a csoportnak a tagja még a brit Eddie Hall és az ausztrál Warrich Brant. Itt szerepelt volna az újdonsült kamionhúzó világbajnok, a szabadkai Katona Ervin is, de ő térdsérülése miatt lemondani kényszerült az idei világbajnokságot, s úgy döntött, hogy inkább az őszi Strongman Champions League fordulókra, így a legközelebbire, a budapestire koncentrál. Tehát az idén én leszek az egyetlen magyar a világ legerősebb emberei között. A csoportból az első kettő jut tovább a nagydöntőbe, melyet aug. 22-én kezdenek.’

Nagy Ákos egy szenzációs hírrel folytatta:
’A hónap utolsó szombatján, augusztus 31-én  Rákomentén (Bp. XVII. kerület) megrendezésre kerülő Strongman Champions League versenyünk 14 fős mezőnyében az indulók között lesz az erősemberek jelenlegi királya  a litván Zydrunas Savickas, aki háromszor szerezte meg a világ legerősebb embere címet, jelenleg is ő a címvédő, hatszor győzött az Arnold Classic-on és ő nyerte az idei shanghai Világ Kupa versenyt is, melynek nem mellesleg szólva 95 millió nézője volt Kínában.’ A budapesti Strongman Champions League versenyt az Eurosport közvetíti. Az esemény belépőjegy nélkül látogatható.

Forrás, fotó:
Dobor Dezső

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.