Menü

Épphogy vége a nyárnak – máris indult a jégkorong EBEL

  • Dátum: 2013.09.11., 11:09

Aki már járt Székesfehérváron hokimeccsen azt biztosan megfertőzte már a jeges sport varázsa. Nos, számukra jó hír, hogy ismét lesz mit nézni az Ocskay Gábor jégcsarnokban, mert megkezdődtek az EBEL küzdelmei, melyhez idén olasz csapatok is csatlakoztak.

Nagyon értékes idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a Sapa Fehérvár az új szezonban. Az újonnan érkező légiósok is gólokat ütöttek, valamint a magyarok is megállták a helyüket, így az szintén frissen igazolt Mary Raymond együttese jól mutatkozott be az új kiírásban.

Jól kezdett a Volán, a csehek semmilyen fölényt nem tudtak kiharcolni az első harmadban. Közepes iramú, élvezetes, oda-vissza játék bontakozott ki, amelyből a harmad vége felé a Volán fórból szerzett vezetést, Jackman bikázta be a szezon első gólját a harmad széléről, a kék vonalról. A második harmad elején megint örülhettünk, Banham ágyúzott a hálóba, de 2-0 után is támadásban maradtunk, de nem sikerült begyötörni a harmadikat. A mérkőzés feléhez érve feljött a Znojmo, be is találtak, s ekkor azt lehetett érezni, hogy akár fordíthatnak is a hazaiak. Egy perc kettős hátrányt is kivédekeztünk, de ez rengeteget kivett a Volán védőiből, így nem sokkal később ki is egyenlítettek. Sőt örülhettünk annak, hogy a második harmad döntetlennel ért véget. Az utolsó játékrész a óvatos játékkal kezdődött, ám a fehérvári ördögök visszataláltak az eredeti játékukhoz. Ahogy lenni szokott a fáradó csapatok között a jobb egyéni képességek döntötték el a mérkőzést, a szintén újdonsült volános Sarauer káprázatos egyéni akció végén egy fonák emeléssel mattolta Cech kapust, akinek fogalma sem volt hol lehet a pakk, mikor az már rég a hálóban volt. A végére még Naglich is betalált, s ez már mindent eldöntött, a Sapa Fehérváré lett a nyitány két pontja.

Znojmo – Sapa Fehérvár AV19 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)

A következő két mérkőzést hazai pályán játssza a magyar csapat: 14 –én szombaton a HC Bosen, míg 15 –én vasárnap a nagy rivális UPC Vienna Capitals ellen, a kezdési idő mindkét  alkalommal 17.30. Aki élvezetes mérkőzéseket szeretne látni, annak érdemes kilátogatni a fehérvári jégcsarnokba!

Fotó:
pixabay.com

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.