Menü

Az utolsó szalmaszál… Pénteken Hollandia – Magyarország VB selejtező

Már megint ott tartunk, ahol évek óta mindig… A magyar labdarúgó válogatottól a selejtezők vége felé csodaszámba menő teljesítmény kell, most épp Hollandia ellen Amsterdamban, hogy életben tartsa az utolsó fordulóig esélyeit, a pótselejtezőt érő csoportmásodik helyre.

Péntek este a magyar csapat azzal a teherrel lép pályára Hollandiában, mindenki tisztában van vele, csak a három pont megszerzésével marad reális esélyünk a második, pótselejtezőt érő hely megszerzésére, az összes többi esetben már riválisok (Törökország, Románia) kezében van a sorsunk. Ráadásul válogatottunknak a világfutball egyik leghosszabb hazai veretlenségi sorozatát kellene megszakítania, a Robbennel, Van Persie-vel, Kuyt-tal és Huntelaarral felálló narancsmezesek ellen. Hollandia legutoljára 13 éve, 2000. október 11-én kapott ki tétmérkőzésen, hazai pályán Portugáliától. Valljuk be, vajmi kevés sanszunk van rá, hogy megtörjük ezt a nagy sorozatot. Mindenesetre most a média is csendesebb, mint a románok elleni csúfos kudarcot megelőzően.

A selejtezősorozat állomásait tekintve pedig most sajnálhatjuk igazán a Románia elleni hazai mérkőzést, ahol biztos vezetés után a 93. percben sikerült pontot ajándékozni az ellenfélnek a döntetlennel. Ha ott nyertünk volna, akkor ma már szinte páholyban lennénk a második hely megszerzését illetően. De mint tudjuk a sportban nincsen ha… Így bravúr kell, olyan, ami az egész selejtezősorozat egyik meglepetése lenne. Reméljük Sanyi bácsink ( Egervári Sándor) – aki már az előző fordulóban szakmailag megbukott, s nehéz elképzelni, hogy a hátralévő két mérkőzés után is ő marad a padon – nem húz megint valami váratlant, mert annak olyan méretes zakó lesz a vége, amelyeket a hollandok szoktak hazai pályán mérni az ellenfelekre, köztük ránk is. (1986 óta a mérlegünk 0–1, 0–2, 1–7, 1–6, 0–4, 3–5, 1–4). Dzsudzsák Balázs szerint, ha mindenki 100%-on teljesít, az „oranje” ellen még az sem biztos, hogy elég lesz. Igaz, a régmúltban a magyar válogatott volt az egyetlen, amely többször verte meg tétmérkőzésen Hollandiát, mint az összes többi ország együttvéve.

Mindenesetre a hollandok számára különös jelentőséggel nem bír az utolsó két forduló, mindenképp ők a csoportelsők.

Magyarország  biztos csoportmásodik , akkor lesz:

  • 6 pontot szerez Hollandia és Andorra ellen...
  • 4 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök legalább az egyik meccsükön pontokat vesztenek...
  • 3 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök nem szereznek 3 pontnál többet, vagy ha a románok és törökök legfeljebb 4 pontot szereznek, és mindkettejüknek rosszabb a gólkülönbsége a mieinknél.

Szóval nem egyszerű a helyzet. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, egy jó adag szerencse is kell majd! Persze ahogy mondani szokták, jó csapatnak van szerencséje, így most majd kiderül, hogy milyen csapatunk is van valójában…

Fotó:
sport365.hu

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.