Menü

Katus Attila elárulta titkait

  • Dátum: 2014.06.21., 19:35

A nők többsége általában elégedetlen a külsejével, különösen akkor, ha beköszönt a strandszezon. Ezzel a problémával Katus Attila világbajnok aerobik edzőt is gyakran felkeresik, aki bár csodákat nem ígér, mindig tartogat pár olyan gyakorlatot, amivel közelebb kerülhetünk az áhított bombaformához. Attila egyébként nem a tökéletes alak megszállottja, sokkal inkább azt vallja, hogy mindenkinek más áll jól.

Katus Attila naponta találkozik olyanokkal, akik pillanatok alatt szeretnék a tavalyi szezon óta felszedett plusz kilókat eltüntetni. Az edző szerint csodák ugyan nincsenek, de látható eredményt akár 3 hét alatt is el lehet érni. A titok az elszántságban, a célirányos edzésben és a kiegyensúlyozott táplálkozásban rejlik.

Bár sokan azt gondolhatják Attila a tökéletes alak megszállottja, ez cseppet sincs így. Sokkal inkább azt vallja, hogy mindenkinek más áll jól, igaz ez az öltözködésre és a testalkatra egyaránt. A legfontosabb pedig az, hogy valaki jól érezze magát a bőrében.

„Az első, amit megnézek egy nőben, az a szeme és bár szívesen ösztönzök másokat mozgásra, a barátnőimet sosem kértem arra, hogy edzésekre járjanak a kedvemért” – mesélte Attila, aki néhány egyszerű, de hatásos gyakorlatot is bemutatott Kocsis Korinna segítségével. „Korinnát körülbelül 5 éve ismerem, ekkor kezdtünk el együtt edzeni. A közös munka során szerencsére nemcsak arra vettem rá, hogy tudatosan sportoljon, de arra is, hogy kipróbálja magát a szépségversenyek világában, így mondhatni én is hozzájárultam, hogy elinduljon a pályán. Azóta nagyon jó barátság alakult ki közöttünk, és ma már a munka is összeköt minket” – mondta el a MOM Wellness személyi edzője, aki ha gyors eredményről van szó, az alábbi gyakorlatokra esküszik.

1. Guggolással a formás hátsóért
A helyes guggolás titka a vállszéles terpesz és a tempó. Minél lassabban végzed ezt a mozgást annál intenzívebb lesz a hatása. Ha magastartással kombinálod a gyakorlatot nemcsak a far- és combizmokat erősíti, de a mélyhát- és vállizmokra is látványos hatással lesz. Ebben segítségedre lehet egy bot vagy rúd, amelyet könnyítésként a válladra tehetsz. A gyakorlat a helyes testtartást és keringési rendszerünket is segíti, haladók pedig nehezítésként egyik lábukat hátra feltéve egy padra, egy lábon is végezhetik.

2. Koncentráljunk az egyik legkritikusabb pontra, a hasizomra
Az egyszerű hasprés hatásos lehet, de vannak intenzívebb gyakorlatok is. Az alkarodra támaszkodva emeld el a csípődet és a térdedet a talajtól, és feszítsd meg a far- és hasizmaidat. Emeld ki oldalra a lábad hajlítva és törzseddel is fordulj úgy, mintha meg akarnád nézni a térded. Végezz néhány ismétlést elfáradásig mindkét lábaddal. Ez a gyakorlat nemcsak a hasizmaidat, de a far-és vállizmaidat is erősíti.

3. Labdával hatásosabb
Ezt a gyakorlatot bizonyára sokan ismeritek, de most nehezítsünk rajta egy kicsit. Feküdj hanyatt, tárd szét a kezeidet, lábaidat pedig hajlítsd be és tedd egy labdára. Ezt követően próbáld úgy megemelni a csípődet, hogy a lábaid a labdán maradjanak. A gyakorlat a combhajlító- és farizmokat erősíti, valamint a bizonytalan testhelyzet miatt ez a hasizmokat is megdolgoztatja majd. Minél közelebb van a labda hozzád, annál intenzívebb a gyakorlat, és persze itt is próbáljuk lassan végrehajtani a mozdulatot!

Forrás,fotó:
redlemon.hu

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.