Menü

Télen se mondj le a sportolás öröméről!

  • Dátum: 2015.01.28., 10:15

Ha egész évben keményen sportoltál, hogy formába hozd magad, a hideg időjárás sem veheti el a kedved. A téli edzésnek csupán annyi a titka, hogy ha továbbra is a szabadban szeretnél futni, akkor alaposabb bemelegítésére van szükség, jobban fel kell öltözni, ha pedig inkább edzőterem párti vagy, akkor még könnyebb dolgod van, csupán meg kell őrizned motiváltságodat. Azonban mindkét esetben jól jön, ha valaki kirángat az ágyból, végigkíséri az edzésedet, és megpaskolja a hátadat, ha végeztetek. Ha közel s távol sincs senki, aki ezt megtenné, akkor a Samsung legújabb Gear S okosóráját neked találták ki. Az előre telepített Nike+ alkalmazás minden fontos információt rögzít az edzésedről, a beépített zenelejátszóval kedvenc dalaiddal motiválhatod magad, futás közben pedig egy „hangos edző” tájékoztat egyebek mellett a megtett távolságról, a tempódról és a futás idejéről is.

Az időjárás ne legyen kifogás! A télen, hóban-fagyban, akár mínusz 15 fokban is futhatsz. Vegyél fel időjárásnak megfelelő felszerelést, és csatold fel a Samsung Gear S legújabb okosóráját, amely a beépített GPS érzékelőnek és az előre telepített Nike+ alkalmazásnak köszönhetően tökéletes futótárs. Schönekker László, Men's Physique versenyző és személyi edző szerint egy saját tréner sokat segíthet a futóterved összeállításában, hiszen ha épp lankadna a mindig kitörő lelkesedésed, akkor is motivál. Ám ha nem akarsz más időbeosztásához igazodni, akkor érdemes egy profi sporteszközzel felszerelkezni, amely minden – az edzésekkel kapcsolatos – fontos információval ellát. „Ne hagyd, hogy a hideg elvegye a kedved a testmozgástól. És ne felejtsd el, hogy az őszi-téli futások mennyire fontosak a tavaszi versenyekre való felkészüléshez” – teszi hozzá Schönekker László.

Az elegáns, hajlított AMOLED kijelzővel rendelkező Samsung Gear S okosórával még a telefonodat sem kell elvinned a futáshoz: felejtsd el a kezedben a mobiloddal futott kilométereket, és a karra vagy testre szerelhető telefontartótól is elbúcsúzhatsz. Fuss olyan szabadon, mint eddig még soha, az edzésedet pedig így is végig ellenőrizheted. A Gear S okosórán telepített Nike+ alkalmazás folyamatosan figyeli, hogy milyen távolságot tettél meg, mennyi idő alatt és milyen tempóban. Beállíthatod azt is, hogy minden kilométer után hangos edzőként tájékoztasson, így még az órára sem kell pillantanod. Minden információt megkapsz a fülhallgatódon keresztül.

A futás sokak számára egyenlő egy meditációval, szeretnek kikapcsolni, és csak azt hallgatni, ahogy a talpuk az aszfalthoz ér. Ha azonban szeretsz zenét hallgatni, és úgy érzed, jobb teljesítményre sarkall, ha kedvenc számaidra pöröghetsz, egy egyszerű érintéssel elindíthatod őket a Nike+ beépített zenelejátszóban. Ha pedig éppen információkat kapsz a külön bejáratú tréneredtől, a zene egyszerűen elhalkul, így még ekkor is pontos információkat kapsz az aktuális edzésedről.

Ne felejtsd el, ahhoz, hogy profi eszközt használj, nem kell profi sportolónak sem lenned, hiszen a Samsung Gear S okosórán elérhető Nike+ alkalmazás kezdők számára is tökéletes. A cél, hogy lefusd az első öt kilométeredet? Az okosórával komplett edzéstervet kapsz, így gyerekjáték lesz céljaid elérése.

Forrás, fotó:
eurolex.hu

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.