Menü

Szex és más semmi?

Szexuális vágyainkban épp úgy testet öltenek elemi ösztöneink, mint érzelmi szükségleteink. A párkapcsolatban általában a bizalom, az elfogadás és a szeretet ágyaz meg az éjszakai forró öleléseknek, lehetőséget adva annak, hogy a szexben ne csak testi vágyaink találjanak kielégülésre. De mindez terhes is lehet, hiszen egy párkapcsolatban nemcsak az örömökön osztozunk, és mivel a szex egy őszinte övezet, gyakran feszültségeink, negatív energiáink is ott kerülnek felszínre. Azért őszinte, mert hiába színlelünk, testünk nem hazudik. Ha nem vagyunk jelen, ha valami hibádzik, ha másra vágyunk, a szex felszabadító, feszültségoldó, kielégítő életenergiája elmarad.

Ilyen szempontból mindjárt felértékelődik az alkalmi kalandok szerepe, nincs teher, nincsenek elvárások, nincs felelősség, csak élvezet.

De nem is ez a lényeg. Nincs értelme absztrakt módon meghatározni a szex különféle formáinak értékét, vagy minőségét. Hogy melyik jobb: egy izgalmas kaland, vagy egy mély érzelmekre alapozott együttlét. Érdemes inkább saját szexuális működésünket megismerni és megérteni. De ez sem állandó, változik, ahogyan mi magunk is változunk. Nem kifizetődő vágyaink ellenében cselekedni, persze párkapcsolatban az is fontos, hogy mindezt közvetítsük párunk felé.

A szex olyan területe életünknek, ahol nemcsak pozitív energiák kerülnek felszínre, hanem félelmeink és szorongásaink is. De egyúttal lehetőséget ad arra, hogy ezek a sebek gyógyuljanak.

Az Alzheimer-kór

A demenciában szenvedő betegek több mint hetven százaléka Alzheimer-kóros és ez a szám egyre csak emelkedik.

A barátság hatása az egészségre

Családi környezetben lenni, barátságokat kötni annyira hozzátartozik az életünkhöz, hogy el sem tudnánk képzelni nélküle. Nem azzal a céllal szerzünk barátokat, hogy jobb legyen az egészségünk, pedig akár ez is lehetne az oka. Mutatjuk, miért.

Önismerettel a stressz ellen

A modern világ talán egyik legnagyobb problémája az emberekre nehezedő egyre nagyobb nyomás és stressz, amit, ha nem kezelünk megfelelően, testünk is megsínyli.

Az antidepresszánsokról őszintén

Ahogy a legtöbb esetben, az antidepresszánsoknál sincs pozitív hatás mellékhatások nélkül.

Érzelmek kezelése

Az érzelmek kezelése nemcsak a külvilág felé mutatott reakcióinkból áll. Kezelni ugyanúgy kell mások érzéseit is, mint a sajátjainkat. És ha valahol hiba kerül a gépezetbe, könnyen borulhat a kártyavár. Ha Neked is problémáid vannak azzal, hogyan mutasd ki az érzelmeidet, vagy hogyan reagálj másokéra (és a sajátjaidra), érdemes egy kicsit gondolkodnod. Ebben segítünk Neked.