Menü

Tvrtko adományozásra buzdít

  • Dátum: 2016.02.16., 11:16

Az utóbbi években sokféle szórakoztató felhívás terjedt el a népszerű közösségi oldalon. Volt itt már mesefigurás profilfotó, vagy a nemrégiben általunk is ismertetett 15 évvel régebbi képek posztolása. Sokáig futott az a kezdeményezés is, amikor jeges vödör vízzel öntötték magukat nyakon az emberek. Utóbbi eredeti célja is jótékonynak indult, csakhogy mire elérkezett a világ minden tájára, a lényeg veszett el a dologból. Az eredeti kampány egy ALS nevű, mozgató idegsejteket támadó betegségre hívta fel a figyelmet. "Adományozz, vagy öntsd magad nyakon egy vödörnyi jeges vízzel! Vagy mindkettőt." - szólt az eredeti felhívás. Nagy célt ért el, hiszen a hirdető szervezet döbbenetes összegű adományt kapott, de tény, hogy hazánkban már csak kevesen tudták, hogy miként is függ össze egymással a "jegesvizezés" és a jótékony célok.
Vujity Tvrtko ezúttal hazai pályán kezdeményez kihívást, melynek keretében adományozásra buzdítja az embereket, legelső sorban a politikusokat.

Tvrtko élete egyik legfontosabb cselekedetének tartja ezt a kampányt, és előre fokozta a hangulatot, mielőtt bejelentette, hogy mire készül. A bulvár, a sajtó műküdését jól ismeri, és fel is használta ezeket az eszközöket. Mivel jótékony célra állította, ezért nagyon jól is tette. A felhívása azért is lett rögtön népszerű, mert a hétköznapi emberek gondolatát fogalmazta meg azzal, hogy éppen a politikusokat, parlamenti képviselőket szólította fel arra, hogy egy-egy szervezetnek adományozzanak, és erről tegyenek ki fotókat a facebook-ra.

Elsőnek maga Tvrtko pózolt egy csekkel, amin a gyógyíthatatlan beteg gyerekeket ápoló pécsi Szemem Fénye Alapítványnak adományoz 20.000 Ft-ot. Mint elmondta, nála még négy napon keresztül folytatódik az akció, hogy kampányát tovább népszerűsítse, és mindegyik napon 20-20 ezer forintos összegeket küld különféle szervezeteknek.

Kérését pillanatokon belül teljesítette is néhány politikus, akik csekkel, vagy utalási igazolással pózolnak. Mint azt Tvrtko elmondta, azért a parlamenti képviselőket hívta ki, mert ők azok, akik hivatalosan az adott terület, az adott régióban élő emberek képviselői, akiknek közfeladata az, hogy tegyenek az ott élőkért, továbbá ők ismerik azokat a tehetős vállalkozókat, akiket szintén érdemes és ajánlott a játékba invitálni.

A felhívás egy nap alatt futótűzként terjedt el az interneten, és nem csak hogy rengeteg politikus, sportoló, és egyéb közszereplő szállt be a kezdeményezésbe, hanem sok-sok civil is, hiszen a játékban nincs meghatározva az utalás összege, vagy célja. Máris érkeztek visszajelzések azoktól a szervezetektől, intézményektől, akik az adományösszegeket kapták, köszönve a nemes cselekedeteket - s mindezt egyetlen nap alatt.

Eddig példátlan eredmény ez, az bizonyos, és bízunk benne, hogy a továbbiakban is hasonló sikere lesz a tévés kezdeményezésének, aki már évek óta Pécs város jószolgálati nagykövete - láthatjuk, hogy nem véletlenül. A riportjaiból, könyveiből is látszott, hogy fontos számára az emberek sorsa, amit ezzel az akciójával újra bebizonyított.

Kézzel készített ajándékok, minőségi idő, közös élmények

Bármilyen ajándékkal is kedveskedünk szeretteinknek, a minőségi együtt töltött idő a legfontosabb, hiszen a karácsony a család és a szeretet ünnepe, ilyenkor kell az együtt töltött napokat, órákat olyan tartalommal megtölteni, amiből egész évben töltekezhetünk.

Karácsonyi szokásaink

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, ami azért jó, mert ettől vagyunk különbözőek. Igaz ez az ünnepeinkre is, de vannak dolgok, amik egy adott ország ünnepi szimbólumai, sokszor pedig nem is tudjuk, hogy mi áll mögöttük

A karácsony pszichológiája

A karácsony pszichológiája bizonyos tekintetben rendkívül bonyolult. Ilyenkor lehetőséget kapunk a kikapcsolódásra, a szeretteinkkel való nyugodt találkozásra, a magunkkal való törődésre, mégis, sokunkat magával ránt a karácsonyi készülődéssel járó stressz, nyomás és a társadalmi elvárások.

Hogyan csökkenthetjük a vastagbél daganat kialakulásának esélyét?

A napokban tele volt a sajtó a hírrel, hogy elhunyt Kirstie Alley, a 90-es évek nagysikerű Nicsak, ki beszél filmek főszereplője. Halálát vastagbél daganat okozta, amelyet csak röviddel azelőtt fedeztek fel. S habár az ember néha hiába tesz meg mindent az egészsége érdekében, nem jár sikerrel, most bemutatjuk, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy a kialakulás valószínűségét minimálisra csökkentsük.

Jótékonysági Mikulásfutás, jótékonysági futóversenyek

Az utóbbi években a jótékonysági futóversenyek egyedülálló platformja indult el, ahogy divatosak lettek a virtuális futások is, ahogy a szezon közeledtével a Mikulásfutások is. Miben más egy jótékonysági futás? Mit jelent a virtuális futás?