Menü

NETFIT: rosszak az eredmények

RÖVID HÍREK

Nem hozott túl biztató eredményeket a magyar diákok fittségi tesztje.

Az úgynevezett NETFIT (Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt) mérést az iskolákban végezték, a Magyar Diáksport Szövetség és Cooper Intézet által kidolgozott program kilenc paramétert vizsgált különböző tesztek alapján összesen 623 ezer diákon.

Az eredmények nem vázolnak túl jó képet a tanulók állóképességéről, fizikai, egészségügyi állapotáról. Megállapították például, hogy a gyerekek negyede túlsúllyal küzd, emellett az állóképesség nagy hányaduknál rendkívül gyenge.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.