Menü

Kutyák és macskák – a pozitív és negatív energia képviselői?

Tanulmányok mutatták ki, hogy az emberek és az állatok között láthatatlan érzelmi kötelék alakul ki. Gyerekkoromban gyakran hallottam fecsegéseket arról, hogy a kutyák a pozitív energiát képviselik, hiszen ha megfigyeljük őket, mindig az ember közelében, a legjobb helyeken szeretik tudni magukat – például a kanapén. Ezzel szemben a macskák jobban szeretik magányosan tengetni mindennapjaikat, és előszeretettel fekszenek olyan helyekre, ahol valamiféle negatív energiát jelképező dolog helyezkedik el, például kerti kutaknál, vízcsövek fölött, az emésztőgödör tetején vagy a vízakna fedelén. Spirituális értelemben ezek a dolgok mind valamilyen negatív energiaáramlást képviselnek. A szobában is szeretnek rendszerint az erre specializálódott szakemberek által bemért vízerekre feküdni.

A kutyákról szinte mindig csak jó dolgokat lehet hallani, míg a macskákat sokan földönkívüli lényekként, kémekként tartják számon, ezért ebben a cikkben inkább a cicák érdekeit fogom kicsit képviselni, hogy házi kedvencként se kelljen a hátsó sorban kullogniuk.

Mi lehet mégis az oka annak, hogy ennyi ember tart macskákat?

Van egy feltételezés, miszerint a cicák arra hivatottak, hogy semlegesítsék a mindennapok során felhalmozódott negatív energiát, például alvás közben. Ha többen vagyunk a családban, előnyös több cicát tartanunk, mivel egy nem elég az összes családtag feszültségének megszüntetésére. Egyesek azt is állítják, hogy gyakran a cicák elhízásának egyik oka ez a felhalmozódott negatív energiamennyiség is lehet – nemcsak az ételmennyiség, amivel ellátjuk őket – de úgy érzem, elég spirituális beállítottságúnak kell lennünk ahhoz, hogy ezt az elméletet be tudjuk fogadni. Állítólag a cicák akkor állnak fel és hagynak ott minket, amikor teljesen elteltek negatív energiával. Így viszont felmerül bennem a kérdés, hogy ha érzik, mikor telítődnek el, hogyan okozhatja ez a tevékenység az elhízásukat? Döntsük el saját magunk, melyik elméletet fogadjuk el.

A macskák gyógyító ereje

Kutatások igazolják, hogy a macskák a gazdáik segítségére sietnek betegség idején. Ha simogatjuk kutyánkat vagy macskánkat, csökkenthetjük a vérnyomásunkat. Eredmények már elérhetőek arra vonatkozóan is, hogy a macskák dorombolása felgyorsítja a csontokat, inakat, ínszalagokat és izmokat érintő betegségek gyógyulását, illetve csökkenti a fájdalom mértékét.

A cicák állítólag képesek a negatív energiát valami nyugalmas, megható környezetté alakítani. Az állatok egyfajta spiritualitást visznek a gyógyulási folyamatba.

Tudományos kutatások igazolták, hogy azok az emberek, akik háziállatot tartanak, kevesebbszer járnak orvoshoz, kevésbé küzdenek alvási nehézségekkel, illetve kisebb arányban szednek szívműködést befolyásoló gyógyszereket. Azt is kimutatták már, hogy a cicák a szívinfarktus kialakulási kockázatát 40%-kal képesek csökkenteni, a stressz különböző tünetei ugyanis jóval kevésbé figyelhetőek meg a macskát tartók körében.

A cicák dorombolási frekvenciája 20-140 Hz között van, ami az orvostudományban terápiás tartománynak minősül, és így hatékony lehet a csontok gyógyulása és a fájdalom csökkentése során, illetve szerepe lehet az izzadás csökkentésében, a sebgyógyulásban, az izmok újraépítésében, illetve az ízületek mobilizálásában. De szerepet játszanak a non-Hodgkin limfóma kialakulási kockázatának csökkentésében, a mentális egészség megőrzésében, illetve a depresszió megelőzésében is.

Nem mondom, hogy a cicák képesek csodát tenni, de az biztos, hogy a népi hiedelemmel ellentétben nemcsak a negatív energia képviselőiként vannak jelen ezen a bolygón, hiszen gyakran terápiás célokra is alkalmazzák őket. Ezek után mindenki döntse el magának, mennyit hisz el a fentebb leírtakból, illetve kipróbálja-e saját bőrén a cicák gyógyító erejét.

Felhasznált irodalom: itt, itt és itt

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.