Ha nyár, akkor gyümölcsleves!
- Dátum: 2017.06.27., 13:45
- fehérbor, fűszer, gyógynövény, gyümölcs, gyümölcsleves, hideg, magvak, nyár, recept, tej, tejhab, tejszín, virág
Most, amikor a hőmérő higanyszála közelít a negyven fok felé, egész másfajta főtt ételeket, ételtípusokat kívánunk. Kiváló választás lehet egy egészségesen elkészített, friss alapanyagokból készült nyári gyümölcsleves. Dobjuk fel a hétköznapi ízeket egy kis kreativitással!
Alapvetően ez az étek az egészségtelen táplálékok közé sorolható, hiszen jellegzetesen cukor felhasználásával készítik és édesítik. Alternatív megoldások, természetes édesítőszer használatával viszont mindjárt más lesz a helyzet! Azzal azonban mindenképp számoljunk, hogy a gyümölcsök kalóriatartalma magas, így a gyümölcslevest nem csupán desszertként, hanem a főétel részeként javasolt fogyasztani.
Ha már unjuk a klasszikus kivitelezést, spékeljük meg a gyümölcslevest néhány extra ötlettel, például:
- Használjunk olyan gyümölcsöket is, amiket korábban nem: ribizlit, vörös áfonyát, gojit
- Tehetünk pirított, természetesen nem sós magvakat a gyümölcslevesbe fogyasztás előtt
- Szintén evés előtt tehetünk hozzá kukoricapelyhet
- Készíthetjük tej helyett tejszínnel, sőt még érdekesebb (és kalóriabarátabb), ha tejhabosítóval felvert tejet használunk
- Édes ízvilágú fűszereket is használhatunk: fahéj, vanília, szegfűszeg, gyömbér...
- Gyógynövényeket is használhatunk az ízesítéshez, például citromfüvet és a menta különböző fajtáit
- Felnőtt verzióban pici fehérbort is adhatunk hozzá
- A megfelelően lehűtött gyümölcslevest tálalhatjuk jégkockával, vagy fagyasztott gyümölcsökkel
- Ínycsiklandozó látvány, ha lime-, vagy narancskarikával, továbbá ehető virágokkal díszítjük, ilyen például a gólyaorrfű, vagy a bürök gémorr virágja.
Jó étvágyat kívánunk!
Húsvét gyomorrontás nélkül
Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!
Túlevés elleni trükkök
Gátolja a túlevést minden olyan módszer, ami serkenti a dopamin termelődését. Mi a dopamin? A dopamin az agyi ideghálózatban és a mellékvesékben termelődik. Amikor nagy mennyiségben szabadul fel, akkor örömöt, elégedettség- és jutalomérzetet generál. Se a túl magas, se a túl alacsony dopaminszint nem tesz jót, előbbi ingerlékenységet, hiperaktivitást okozhat, utóbbi alacsony libidót, alvászavart, állandó fáradtságot.
Hallottál már a bentonitról?
Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy együnk agyagot különböző problémáinkra, pedig megoldást jelenthet sok esetben. Lássuk, mire is jó a bentonit.
Az antioxidánsok hatása a szervezetre
Az antioxidánsok széleskörű hatásait mind a mai napig kutatják, igen érdekes és izgalmas eredményekkel. Egyre több cikkben és reklámban említik őket, felhívva a figyelmet az antioxidáns anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkre, élelmiszerekre és kozmetikumokra. Számos előnyük között általában a már többszörösen igazolt öregedésgátló és gyulladáscsökkentő hatásukat szokták megemlíteni, de segíthetnek bizonyos betegségek megelőzésében is kezelésében is.
Bizonyított tény, hogy a whiskey kis mértékben nem káros?
Ez az alkoholos ital csökkenti a koleszterint és kimossa az artériákból a koleszterint is, amely elzárhatja az ereket. Mivel ellazítja az artériák falát, ezáltal biztosítja a vér szabad folyását. A mértékkel fogyasztott whisky egyik legjobb hatása tehát az, hogy megakadályozza az agyvérzés kialakulását.